Innenriks

To koronatilfeller påvist i Drammen

To personer i Drammen, som nylig kom hjem fra reise i Nord-Italia, har testet positivt på koronaviruset.

Drammenserne kom hjem fra reisen lørdag, og allerede i helgen ble det tatt prøve av dem. Tirsdag kom prøvesvaret tilbake positivt.

De to befinner seg nå i hjemmekarantene sammen med sine familier. Til sammen dreier det seg om tolv personer.

– Tar beskjeden med fatning

– Vi har nå løpende kontakt med de smittede og deres nærkontakter. De smittede har tatt beskjeden med fatning og bidrar i stor grad til å finne fram til viktig informasjon i smittesporingsarbeidet, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Dette er de to første smittetilfellene i Drammen. Smittevernoverlegen sier at kommunen har vært godt forberedt, og at de har fulgt nasjonale føringer. Alle som har vært i direkte kontakt med de smittede personene, vil bli kontaktet av smittevernteamet.

– Per nå så ser det ut som vi har fått en god oversikt over nærkontaktene i Drammen, sier Sagberg.

Les også: Virusvideo for barn

Nytt tilfelle på Ullevål

Oslo universitetssykehus bekrefter tirsdag at ytterligere en ansatt ved øyeavdelingen på Ullevål er smittet av koronaviruset.

Dermed er i alt seks ansatte ved øyeavdelingen smittet av viruset

– Vi jobber videre med ivaretakelse av pasienter og ansatte, og nødvendig avklaringer i forbindelse med de positivt testede ansatte, skriver sykehuset på Twitter.

110 i karantene

43 ansatte ved øyeavdelingen ved Ullevål sykehus har testet negativt på viruset. Mandag var 110 ansatte ved avdelingen i karantene.

Øyeavdelingen har denne uken avlyst all behandling av pasienter, bortsett fra øyeblikkelig hjelp og noe annen aktivitet, for å minske smittefaren.

Mer fra Dagsavisen