Innenriks

To alvorlig skadd etter skyting mot boligblokk på Fjellhamar

Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner etter at en mann og en kvinne ble skutt i en leilighet på Fjellhamar i Lørenskog natt til onsdag.

Av Dag Kjørholt

Onsdag formiddag opplyser politiet at de to som ble truffet er alvorlig skadd, men at begge er utenfor livsfare.

Det var i alt sju personer i leiligheten – seks voksne og et lite barn. De to som er truffet av skuddene er en voksen mann og kvinne.

Politiet er interessert i tips om vitneobservasjoner i området mellom klokka 0.40 og 1.15 natt til onsdag. Politiet fikk melding om skytingen klokka 0.49 natt til onsdag.

I 14-tiden onsdag var det fortsatt ikke meldt om noen pågripelser. Vitner har forklart til politiet at en mørk Mercedes ble sett kjørende i stor fart fra stedet i retning Oslo umiddelbart etter at skuddene var avfyrt.

Natt til onsdag stoppet politiet biler i området og søkte etter gjerningspersoner på Romerike og i Oslo. De holder det fortsatt åpent om det var en eller flere gjerningspersoner.

Operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt sa til NTB natt til onsdag at de ikke har lyktes å komme i kontakt med føreren som er registrert på bilen.

Settes i sammenheng

En av teoriene politiet arbeider ut ifra er at skyteepisoden har sammenheng med flere lignende hendelser i Oslo-regionen den siste tiden. Så sent som tirsdag kveld ble det løsnet skudd på åpen gate i bydelen Stovner. Hendelsen fant sted i 23.30-tiden.

Ingen ble skadd eller truffet i denne episoden, men tomhylser som er funnet på Stovner og Fjellhamar undersøkes for å sjekke om de kan stamme fra samme våpen. Hylsene fra Fjellhamar tyder på at det er skutt med pistol. Øst politidistrikt får bistand fra Kripos og andre politidistrikt i den taktiske og tekniske etterforskningen.

– Vi har innledet nært samarbeid med andre politidistrikter. Vi ser denne skytingen i sammenheng med andre skyteepisoder som har skjedd i det siste, også den som var på Stovner i går kveld, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt til NTB.

Hun bekrefter at politiet har satt inn store ressurser i saken.

– Vi gjennomfører teknisk og taktisk etterforskning og sikrer spor som vil lede til nye etterforskningsskritt som vi ønsker å gjennomføre. Per nå er ingen pågrepet eller mistenkt i denne saken, sier politiadvokaten.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mulig gjengoppgjør

Hun vil ikke kommentere om de to som ble skutt eide leiligheten, men sier at begge har tilknytning til boligen.

– Jeg var i ferd med å legge meg da jeg hørte fire-fem kraftige dunk eller skudd. Deretter så jeg en bil som spant av gårde i full fart ut her og i retning Metro før den ble borte. Jeg er veldig sikker på at jeg har sett den samme bilen her tidligere, sier en beboer i en av naboleilighetene til Romerikes Blad.

Vedkommende som eier boligen sier til avisen at han har leid den ut gjennom Nav til tre unggutter siden i fjor høst.

Ut fra måten skytingen ble gjennomført på, utelukker ikke politiet at hendelsen er gjengrelatert. Natt til onsdag forklarte vitner seg på politihuset i Lillestrøm. Vitneopplysningene om antall skudd varierer fra 2–3 til 5–6.

Det bor mange mennesker i boligområdet der skuddene ble avfyrt på kloss hold utenfor og gjennom et vindu i leiligheten i første etasje. Bilder fra stedet viser flere synlige kulehull i vinduet og gardinen bak.

En rekke beboere ringte til politiet, og flere hørte og så deler av det som skjedde. (NTB)

Mer fra Dagsavisen