Tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller ble hentet opp fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Hennes ektemann har tilstått å ha tatt livet av henne og senket henne i fjorden. FOTO: FREDRIK VARFJELL/NTB SCANPIX

Tilsto etter likfunn

DRAP: Ektemannen til Agnes Elisabeth Müller tilsto onsdag at han har tatt livet av og forsøkt å gjemme kona i Lysefjorden i påsken.

– Politiet kan si at siktede har erkjent å ha tatt livet av Agnes og dumpet henne i Lysefjorden, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt.

Tilståelsen kom dagen etter at politiet hevet liket av en død kvinne fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden.

Tenker på barna

Ektemannen ble konfrontert med politiets funn i et avhør tirsdag og avbrøt da avhøret direkte. I løpet av kvelden ble det kjent at han sa seg villig til å la seg avhøre på nytt onsdag.

– Tankene våre går nå til de pårørende og spesielt de to barna, sier Nord-Varhaug.

Den 34 år gamle tobarnsfaren ble forrige onsdag varetektsfengslet med fulle restriksjoner. Han har hele tiden benektet politiets siktelse om forsettlig drap og anket fengslingen. Men etter funnet av den døde ektefellen endret alt seg og han valgte å tilstå.

Har gitt motivet

– Han har forklart seg om fakta i avhør og om motiv, men jeg ønsker ikke å gå inn på innholdet her og nå. Slik jeg oppfatter det, gjenstår det etterforskning av motiv bak handlingen. Men han har erkjent å ha tatt livet av henne og senket henne i sjøen, sier mannens forsvarer, advokat Ørjan Eskeland.

– Han har forklart seg om et motiv, og det har en grunn det som er skjedd, men det ønsker jeg ikke å kommentere nå, sier forsvareren videre.

Politiet sier den formelle identifiseringen av den døde ikke vil skje før torsdag, men at den siktede ektemannens forklaring gjør dem sikre på at det er Agnes Müller som er funnet.

Senket i båt

Kristin Nord-Varhaug sier båten som også ble funnet i dypet av Lysefjorden, ble brukt til å frakte den døde kvinnen. Hun sier det ble stukket hull i båten slik at den sank til bunns.

Ektemannen, også han tysk statsborger, var den som meldte kona savnet påskeaften 19. april. Da opplyste han at Agnes hadde vært borte i tre dager, og at han ikke hadde sett henne siden onsdag 16. april.

Det ble gjennomført omfattende søk etter den savnede kvinnen til lands, fra lufta og i sjøen. Telenor opplyste at det ikke hadde vært utgående trafikk fra telefonen hennes etter at hun ble meldt savnet. To vitner skal også ha forklart at de hørte trafikk i det aktuelle området langs Lysefjorden natt til 17. april. (NTB)