Innenriks

Terrorforsker etterlyser bedre sikring av Karl Johan

Terrorforsker Cato Hemmingby mener fysiske sperretiltak i hovedgater som Karl Johan kan spare menneskeliv.

Av NTB

Hemmingsby mener fysiske sperrer bør vurderes, sett i lys av alle kjøretøyangrepene som har vært i Europa. Forrige uke mistet 14 mennesker livet og 126 ble skadd i to bilangrep i Barcelona og Cambrils.

– Handlegater og paradegater er attraktive mål for terrorister på grunn av alle menneskene der, så fysiske sperretiltak som hindrer eller vanskeliggjør kjøretøyangrep, kan være hensiktsmessig, sier han til NRK.

Paradegate

Politimesteren i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, sa til NRK fredag at det ikke er aktuelt med fysisk sikring av paradegater som Karl Johan for å hindre lignende angrep i Norge.

– Det vi står overfor nå, er en trusselsituasjon som er av en karakter det er vanskelig å sikre seg mot, sa Sjøvold.

Hemmingsby sier man ikke nødvendigvis trenger å sperre gatene helt av, men at man kan sette opp sperrer som reduserer fart, slik at terrorister ikke kan kjøre i stor fart gjennom gaten.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Feil

Han mener økte sikkerhetstiltak og valg av andre mål vil tvinge fram flere trekk hos terroristene, noe som også øker muligheten for at de begår feil, og oppdages.

Hemmingsby er forsker og doktorgradsstipendiat på Politihøgskolen i Oslo, der han for tiden forsker på terrorisme og målutvelgelse. (NTB)

Mer fra Dagsavisen