Innenriks

Sykehuset: – Virker usannsynlig

Det er ikke mer komplisert å gjennomgå planer for leger enn tilsvarende planer for sykepleiere, mener Sykehuset Østfold.

«Det er naturlig at det tar mer tid å gjennomgå en individuell plan enn en kollektiv", skriver kommunikasjonssjef Bjørn Hødal ved Sykehuset Østfold i en e-post til Dagsavisen.

Han mener likevel det høres usannsynlig ut at det er så tidkrevende som foretakstillitsvalgt Kristin Utne ved Sykehuset Østfold beskriver.

– Jeg brukte en hel vinterferie på å sjekke vaktplaner. Det oppleves helt urimelig. Selv med hjelp fra to kollegaer, er jeg fortsatt ikke sikker på om utregningene ble riktige. Siden 2014 har jeg nok brukt over 100 timer på dette, sier Utne. Sykehuset Østfold er ett av sykehusene som har innført såkalte individuelle arbeidsplaner for de ansatte. Det er nå tre år siden.

Les hele saken her: Massivt arbeidspress på tillitsvalgte

– Det er ikke vanskeligere å gjennomgå en kalenderplan for leger enn for planene sykepleierne har. De tillitsvalgte har fått opplæring i det elektroniske planleggingsverktøyet som gjør kontrolljobben enklere, skriver Hødal i e-posten.

Ifølge Hødal er det helt nytt for ledelsen at arbeidet med å gjennomgå arbeidsplaner går ut over tillitsvalgtes andre oppgaver og fritid.

– Ønsker de at dette arbeidet skal tilrettelegges bedre, så skal vi selvfølgelig finne løsninger for det.

Han avviser at avdelingen har vært nødt til å sette inn ekstra folk til å gjennomgå planene.

– Staben har alltid bistått seksjonene med å legge arbeidsplaner over i det elektroniske planleggingsverktøyet, og dette er ikke noe unntak, skriver han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mer fra Dagsavisen