Nyheter

Sykehuset Østfold: – Vi er spente på utviklingen

Sykehusdirektør Hege Gjessing sier at de føler seg godt forberedt på å ta imot pasienter i forbindelse med det siste smitteutbruddet i Fredrikstad og Sarpsborg.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Sykehuset var i møte med kommunen i dag, og gikk gjennom situasjonen etter at det har vært en eksplosiv utvikling i antall koronasmittede i Fredrikstad og Sarpsborg den siste uken.

– Det vi vet, er at ingen av de smittede er veldig syke per nå, og at det er en ung snittalder på tilfellene. Men det kan forandre seg, sier sykehusdirektør Hege Gjessing til Demokraten.

Les også: Helsesista advarer mot selvmordsvideo på TikTok

Godt rustet

Hun sier at de følger med på situasjonen.

– Nå er vi i grønn beredskap og har ukentlige møter. Blant annet holder vi øye med hvilke aldersgrupper som tester positivt.

– Hvordan har dere forberedt dere i forhold til denne smittespredningen?

– Vi følger i grunn samme system som i våres, og føler at vi er godt rustet. Vi har lagt planer som handler om inntil 80 på intensivavdelingen og 200 sengeposter. Vi er forberedt på den situasjonen vi mente kunne skje da dette startet, og følger de planene vi la da.

Les også: Norge er på «rødt» koronanivå

To innlagte

Hun tror det er lite sannsynlig at det blir så ille som de verste prognosene fra i vår.

– Forskjellen fra i vår, er at det er en yngre gruppe som er smittet nå. Men det kan endre seg. Sånn jeg forsto det, holdt de eldre seg hjemme fra feiringen på grunn av smittesituasjonen. Vi venter nå for å se om smitten sprer seg til dem innad i familiene. Det vi gjør, er å være klare hvis det øker på med tilfeller, og følger de rutinene vi etablerte i mars.

Hun sier de er glade for at det er de yngre som er rammet.

– Det er mye lavere risiko for unge personer for å utvikle alvorlig sykdom.

– Hvor mange koronasmittede er innlagt på sykehuset i nå?

– Per nå er det to tilfeller, og ingen av dem er på intensivavdelingen. De har ikke sammenheng med dette smitteutbruddet, sier Gjessing.

– Vi er spente på hvordan dette utvikler seg , men føler oss godt forberedt, oppsummerer sykehusdirektøren.

Les også: «Åpne grensene for hytteeierne»

Mer fra: Nyheter