Innenriks

SVs nye stjerne

– Jeg er veldig glad for tilliten, sier Kari Elisabeth Kaski (27).

Sent onsdag kveld ble valgkomiteen i SV enstemmig enig om innstilling til ny ledelse. Den største overraskelsen er at valgkomiteen innstiller 27 år gamle Kari Elisabeth Kaski til ny partisekretær.

Ønsket jobben

– Jeg ble overrasket, glad og ydmyk da valgkomiteen tok kontakt med meg. Men det var ingen tvil om at jeg ønsket å stille meg til disposisjon, sier Kaski til Dagsavisen.

Hun forlater jobben som nestleder og politisk ansvarlig i miljøorganisasjonen ZERO, og begynner etter planen i SV etter landsmøtet i mars.

– Jeg er glad for tilliten valgkomiteen har vist meg. Mange av sakene jeg har engasjert meg i, og brenner for, er saker som må løses politisk. Disse sakene avhenger av et sterkt SV som får gjennomslag. Det har motivert meg til å være med på SV-laget, sier Kaski.

– Kaski er en veldig spennende dame som har gjort solid inntrykk på valgkomiteen. Det er bra at vi får Finnmark representert i SV-ledelsen. Vi har vært opptatt av at den nye ledelsen skal ha god geografisk og faglig spredning, sier valgkomiteens leder, Rolf Jørn Karlsen.

Tveitdal slutter

Kaski vil ta over jobben etter Silje Skei Tveitdal, som har vært partisekretær siden 2009. I fjor høst sa Tveitdal til Dagsavisen at hun ønsket gjenvalg. Nå har hun imidlertid ombestemt seg.

– Etter å ha tenkt meg grundig om, så fant jeg ut at seks år i en veldig krevende jobb var nok. Jeg følte et behov for å prioritere litt annerledes og å prøve noe annet, sier Tveitdal til NTB.

– Silje valgte selv å trekke seg. Etter seks år fant hun at tiden var moden for nye arbeidsoppgaver, sier Karlsen.

Valgkomiteen foreslår flere endringer i SV-toppen: Tidligere stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry får den femte plassen i partiets arbeidsutvalget (AU). Tidligere SU-leder Andreas Halse og politisk rådgiver Mina Finstad Berg er nye fjes inn i SVs sentralstyre. Ny leder av etnisk likestillingsutvalg er Siavash Sangtarash fra Oslo og Sunniva Eidsvoll Holmås blir ny miljøpolitisk leder. Begge får fast plass i SVs landsstyre.

Miljeteig ny nestleder

Audun Lysbakken får inn en av sine viktige støttespillere i SV-ledelsen.

Som Dagsavisen tidligere har omtalt blir Oddny Miljeteig (60) fra Bergen ny nestleder i SV etter Inga Marte Thorkildsen.

– Vi tror Miljeteig vil ta med seg sitt brennende engasjement inn i stillingen. Miljeteig er en rutinert og profilert lokalpolitiker i Norges nest største by og SVs største lokallag. Hun er en samlende, godt likt og høyt respektert politiker både i Bergen og i hele SV, sier valgkomiteens leder Rolf Jørn Karlsen.

Miljeteig er i dag gruppeleder for SVs bystyregruppe i Bergen. Hun har tidligere ikke ønsket å uttale seg om vervet, men sier nå hun er glad for å være innstilt.

– Hadde noen sagt til meg for et år siden at jeg skulle være aktuell som nestleder i SV hadde jeg ledd meg fordervet, sier Miljeteig til Bergens Tidende.

Mer fra Dagsavisen