SU vil ha Miljeteig

- Vi trenger hennes engasjement i SV-ledelsen, sier SU-leder Nicolas Wilkinson.

SVs ungdomsparti, Sosialistisk Ungdom, ønsker Oddny Miljeteig (60) fra Bergen inn som ny nestleder i partiet.

- Det er mange gode kandidater, og det har vært en løpende diskusjon i SUs sentralstyre. Denne helgen hadde vi en samling hvor vi ble enig om at vi vil ha Miljeteig. Vi trenger hennes brennende engasjement i SV-ledelsen, sier Wilkinson.

Miljeteig er i dag gruppeleder for SVs bystyregruppe i Bergen og omtales som en høyt respektert og fargerik politiker.

 

- Utenom det vanlige

Som Dagsavisen tidligere har omtalt, tar ikke Inga Marte Thorkildsen gjenvalg som nestleder, og partiets valgkomité jobber nå med å finne hennes arvtaker. I SV har det vokst fram et ønske om at den nye nestlederen skal være en erfaren kvinne, og Dagsavisen vet at flere fylkeslag og partilag har spilt inn Miljeteigs kandidatur.

- At hun er en «erfaren dame» er ikke det viktigste for oss. Det er sjeldent man ser en 60-åring som herjer rundt på sosiale medier og mobiliserer 14-åringer til kamp for asylbarn. Oddny er en dame helt utenom det vanlige. Hun har kompetanse fra kommunepolitikken og brenner for å gjøre folks liv bedre igjennom alt fra å fikse lokalskolen til å bedre sykehjemmene. sier Wilkinson.

 

- Dyktige

- Dersom Miljeteig blir valgt, får SV tre representanter fra Vestlandet. Har det betydning?

- Det viktigste er at det er de beste kandidatene, og alle de som nå er aktuelle er veldig dyktige, sier Wilkinson.

Det har ikke lyktes Dags­avisen å nå Miljeteig, men hun har tidligere uttalt at «Det er viktig at valgkomiteen gjør en grundig vurdering av hvem partiet trenger».

Andre som også er trukket fram som aktuelle til nestledervervet, er ordførerkandidat for SV i Oslo, Marianne Borgen og stortingsrepresentant Karin Andersen fra Hedmark.