Innenriks

Strålingen mangedoblet i Fukushima-kraftverket

En ny måling viser at radioaktiviteten ved den ene vanntanken på det ødelagte atomkraftverket i Fukushima har steget til hele 1.800 millisievert i timen. Det er nok til drepe et menneske på fire timer.

TOKYO: Målingen ble gjort nær bunnen av vanntanken lørdag, og strålingsverdien er 18 ganger høyere enn ved tidligere målinger, opplyser Tepco, selskapet som driver atomkraftverket.

Forrige måling ble gjort den 22. august. Strålingen ved den samme vanntanken ble da målt til 100 millisievert i timen.

Ifølge Tepco er det samtidig oppdaget en ny lekkasje fra et rør som går mellom to andre vanntanker. Lekkasjen er nå tettet med hjelp av teip.

Strålingen ved det lekkende røret ble målt til 230 millisievert i timen.

Atomkraftverket fikk store skader da det ble rammet av et kraftig jordskjelv og en påfølgende tsunami i mars 2011. Siden ulykken har store mengder radioaktivitet lekket ut fra kraftverket.

I forrige uke innrømmet Tepco at 300 tonn forurenset vann hadde lekket ut fra en vanntank på kraftverket uten at noen la merke til det. Det finnes om lag 1.000 slike tanker på stedet.

Tepco har fått krass kritikk for sin håndtering av krisen, og regjeringen lover nå at den vil ta ansvar for å få stanset de radioaktive lekkasjene. (NTB)

Mer fra Dagsavisen