Strakstiltak etter skyteepisoder: Oslo-politiet ansetter 30 innen slutten av mai

Politiet etter skyteepisoder i Oslo: – Kommer til å pågripe flere

Av NTB

– Vi er i gang med å organisere aktivitetene rundt disse 30 millionene vi har fått fra Stortinget. Det blir ansatt til sammen 41 personer, som kommer i enhet øst, sier Sjøvold.

Politimesteren opplyser også at Oslo-politiet umiddelbart vil fylle 30 av de i alt 86 nye stillingene distriktet er tildelt i løpet av 2018.

• Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen: – Gjengene skal knuses og oppløses

– Kommer til å pågripe flere

– De kommer så raskt vi får dem på plass, mest sannsynlig i løpet av mai. Det er mange som er interessert i å jobbe hos oss, sier Sjøvold.

– Det er en betydelig styrking av ressursene, og de vil bli dedikert til enhet øst, som ledes av John Roger Lund, opplyser politimesteren.

Politiet har gjort pågripelser og siktelser etter nesten samtlige av skyteepisodene i Oslo den siste tiden, men sier det garantert blir flere.

Så langt har det vært minst fem skyteepisoder i løpet av april, en i en leilighet på Fjellhamar i Lørenskog, et tilfelle av skyting på åpen gate ikke langt fra Sentrum politistasjon, en skyteepisode på Holmlia, og en skyteepisode utenfor en pizzarestaurant på Vestli i Groruddalen.

Søndag ble det også meldt om skudd på Stovner.

– Vi har siktelser og pågripelser i nesten samtlige saker, og kan si med sikkerhet at det her vil bli flere pågripelser, sier leder for felles enhet for etterforskning og etterretning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.

Hun understreker samtidig at til tross for at det har vært en del skytesaker hittil i år, er det foreløpig ikke tegn på at områdene øst og sør i Oslo er mer utrygge enn før.

– Vi kan ikke konkludere med at det har vært en økning over tid. Men vi har hatt mange saker i det siste, og vi gjør det vi kan nå for å forhindre ytterligere saker, og jobber for fullt i den pågående etterforskningen, sier Metlid.

• Les også: Dagsavisen ble med diktdebutant Sarah Zahid (21) til barndomshjemmet på Holmlia. Der møtte vi politiet. (Dagsavisen+)

Avviser kritikk

Hun avviser også påstandene om at politiets innsats mot organisert kriminalitet er svekket av den omstridte nærpolitireformen.

– Dette kjenner vi oss ikke igjen i. Vi har blant annet gjort 23 beslag av skytevåpen første kvartal i år, langt mer enn vi har gjort på lang, lang tid, sier Metlid, som likevel ønsker de nye ressursene som settes inn i Oslo øst og Oslo sør velkommen.

– Vi utfordres på kapasitet, og det er svært viktig med disse ekstra ressursene som nå settes inn, sier Metlid.