Støre: – Vanskelig å kjenne igjen den Knut Arild Hareide som tok modige valg

Jonas Gahr Støre er veldig overrasket over at Knut Arild Hareide takket ja til å bli del av Solberg-regjeringen.

– Jeg synes det er vanskelig å kjenne igjen den Knut Arild Hareide som skrev bok, tok modige valg og pekte på en helt annen kurs, med vekt på mer solidaritet, mindre forskjeller og mindre konfronterende politikk, sier Jonas Gahr Støre.

Overfor Dagsavisen gjør han det klart at han er veldig overrasket over at Hareide nå er blitt samferdselsminister i Solberg-regjeringen. 

I 2018 forsøkte Hareide, som da var partileder for KrF, å få partiet med på å felle Erna Solberg og få inn Støre i stedet. 

– Hareide la vekt på å hindre Frp innflytelse i politikken. Nå går han inn i en regjering som har en plattform som han stemte imot. Han blir avhengig av Frp i alle de store spørsmålene.

Les også: «Det vil bli sagt at Hareide er en politiker med svak ryggrad og dobbeltmoral»

– Er du skuffet over Hareide?

– Jeg velger å tøyle mine følelser, svarer Støre. 

På spørsmål om hvordan han ser på den nye regjeringen opp mot den forrige, svarer han: 

– Det er mange dyktige politikere som vi har respekt for, men det grunnleggende for regjeringen er at den er betydelig svekket. Det er en regjering som må forholde seg til at det fremste støttepartiet ikke er bundet av Granavolden-plattformen. Det åpner for mer splid og støy.

Les også: I 2018 ville han felle henne - nå er han Erna Solbergs nye samferdselsminister

Dagsavisen spurte også Støre om hva han synes om at Anniken Hauglie blir skiftet ut før kontrollkomiteen på Stortinget har ferdigbehandlet arbeidet med trygdeskandalen. 

– Jeg tar skiftet og forklaringen til etterretning. Det er likevel viktig å understreke at vi holder regjeringen fullt ut ansvarlig for håndteringen av denne saken. Det vi vet ut fra høringene, er at regjeringen hadde informasjon og anledning til å gripe inn tidligere på en måte som kunne hindret at uskyldige mennesker ble dømt til fengselsstraff og strenge bøter, sier Støre og legger til:

– Vi kommer til å formulere en veldig tydelig kritikk av regjeringen.