Nyheter

Støre til TV 2: – Jeg har ikke vist meg og Ap fra sin beste side

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier i et intervju med TV 2 at han ikke har fått vist fram den beste siden av verken seg selv eller Arbeiderpartiet.

Aldri før har det gått dårligere med Arbeiderpartiet under Jonas Gahr Støre enn i høst. På to meningsmålinger fredag får partiet henholdsvis 21,1 prosent og 21,4 prosent. Senterpartiet får 22,3 og 21,3 prosent på de samme målingene.

Les om dem her: Senterpartiet største parti på Dagbladet-måling

...og her: Helt jevnt mellom Sp, Ap og Høyre på ny måling

Da Jonas Gahr Støre overtok som Ap-leder etter Jens Stoltenberg sommeren 2014, ble Ap målt til 37,6 prosent på Kantars partimåling for TV 2. Senterpartiet hadde 5 prosent.

– Jeg har ikke vist fram verken den beste siden av meg selv eller Arbeiderpartiet, sier Ap-lederen i et intervju med TV 2 , og utdyper:

– Jeg har brukt utrolig mye tid på å få ryddet opp i ting det var nødvendig å ta tak i, som ikke handler om politikk, ikke handlet om hverdagen til folk, men som var helt nødvendig. Det skjedde på min vakt. Så jeg har brukt mye tid på det, og noen sier at jeg ikke har smilt så mye – og nei, det har vært en del det ikke har vært grunn til å smile av. Men jeg smiler mer nå for vi har ryddet opp i det.

Støre gjentar overfor TV 2 at han er Aps statsministerkandidat, og han vil ikke spekulere på at Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kan ende opp i posten etter valget neste høst.

– Nei, jeg spekulerer ikke på hva som kommer etterpå. Det tror jeg tar oppmerksomheten bort. Alt er åpent fram til valget er over, og det er 13. september.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen