Tidligere justisminister Knut Storberget kritiserer Kvinnegruppa Ottar. FOTO: MIMSY MØLLER

Storberget ­kritiserer Ottar

Tidligere justisminister Knut Storberget gleder seg over Kvinnegruppa Ottars parolenederlag.

- Jeg er utrolig glad for at parolen om nedleggelse av Pro Sentret nå ikke blir noe av. Jeg inviterer kvinnegruppa Ottar til virkelighetens verden, skriver Storberget i et innlegg til Dagsavisen i dag.

 

Ble nedstemt

I går skrev Dagsavisen at Kvinnegruppa Ottar ble durabelig nedstemt i et nytt parolemøte mandag ettermiddag. Den omstridte parolen «Bekjemp prostitusjon - bedre hjelpetiltak - legg ned pro Sentret», som ble godkjent i februar, blir dermed likevel ikke å se i 8. marstoget i Oslo i morgen kveld.

Storberget, som nå er stortingsrepresentant for Ap, synes det er underlig at Kvinnegruppa Ottar så til de grader velger å skyve de kanskje dårligst stilte kvinnene, de prostituerte, ut i kulda.

 

- Fantastisk jobb

- Pro Sentret gjør en fantastisk jobb. Til tross for at de fleste av oss ikke liker prostitusjon og ønsker å ramme sexkjøpere og etterspørselen, ja, så må det være lov å ha to tanker i hodet på en gang. Prostitusjonens kvinner og noen gutter og menn trenger all den støtte de kan få. Medisinsk, sosial og juridisk hjelp trengs mer enn noen gang. Pro Sentret er der for dem, sier Storberget.

tor.sandberg@dagsavisen.no