Nye takter

Steg for steg ut av rushelvetet

Han har slitt med rusmisbruk store deler av sitt liv, Robin Saunders. Nå får 48-åringen hjelp med å komme tilbake til livet, steg for steg, av åttendeklassingene Sebbe og Theo.

Av: Arne Børresen

– Jeg kan ikke tro det er sant. Men siden mars har jeg vært tilnærma rusfri, smiler Fredrikstad-karen med australske aner til Demokraten.

Les også: Ønsket om barn ble til en livsgjerning som fosterforeldre (+)

En låt som gir håp

Veien tilbake til en rusfri hverdag syntes umulig for Robin. Han hadde mistet mye av nettverket, var arbeidsløs og følte seg fullstendig parkert. Da kjæresten også døde fra ham i 2017, var livet knapt verdt å leve. Så rakte den skriveføre Varmestua-medarbeideren Hege Lindqvist (37) ut en hånd; hun fikk med seg musikerduoen og tvillingbrødrene Sebastian og Theodor von Rummelhoff (13) og fritidsklubblederen Silje Andersen på St. Croix på et musikalsk prosjekt som bokstavelig talt spiller Robin over i en meningsfylt hverdag.

###

Robin Saunders forteller om et hardt liv som rusmisbruker på låta «Steg for steg». Foto: Wenche Rummelhoff

– Jeg er glad i å skrive. Så en dag sist vinter fant jeg ut at jeg ville skrive en sangtekst om Robins liv som kanskje mine fantastiske naboer og «musikk-genier» Sebbe og Theo på Gressvik kunne sette melodi til. Guttene, som umiddelbart så viktigheten i prosjektet, kastet seg rundt. Og sammen med fritidsklubblederen Silje Andersen – som er fenomenalt god på å rappe – har vi nå lansert låta «Steg for steg» på både Youtube og Spotify hvor Robin introduserer og avslutter melodien ved å snakke om sitt vanskelige liv, forklarer Hege.

Les også: «Jeg lukta farger, hallusinerte. Sånn hilser døden, nå vet jeg det» (+)

– Jeg er så stolt!

I musikk-prosjektet, som er skapt uten en eneste budsjettkrone, men kun av frivillighet, står brødrene Sebbe og Theo sentralt. Guttene, som tidligere har vært å se og høre i både TV2, i NRKs «Supernytt» og på NRK Oslo og Viken, sier dette om oppdraget de fikk av naboen Hege Lindqvist:

– Ærefullt! Vi føler virkelig at vi kan bidra. Så her var det bare å få laget en tøff melodi som Theo kunne synge til sier den purunge komponisten Sebbe.

###

Åttendeklassingene Sebastian og Theodor er ikke bare tvillingbrødre – de er også en musikalsk duo som allerede har debutert på NRKs riksdekkende barne-TV «Supernytt». Foto: Wenche Rummelhoff

– 13 år og allerede en fullbefaren musiker?

– Hehehe... Jeg kan ikke ei note jeg, men akkorderer, durer og moller har jeg greie på! ler Sebbe av hele sitt hjerte før broder Theo tar Heges sangark og kliner til:

Skuddsikker vest,
pistol under puta.
Søvn som bestilt,
i en pille fra smuglerruta.
Kniver og balltre,
armbrøst ved senga.
Aldri en dag
uten redsel for penga.
Må skaffe dop,
må skaffe penger.
På bekostning av alt,
selv familie og venner

Om det unike vennskapet Robin nå opplever med den unge duoen, med Hege Lindqvist og rapperen Silje Andersen, sier han selv:

– Jeg er så stolt av å få være en del av dette! Endelig føler jeg livet gir mening. Jeg håper bare dette er begynnelsen på noe fint og at vi sammen kan gjøre enda mer musikk!

– Vi skal bli med deg videre, steg for steg, Robin! kvitterer vennene.

###

Sebbe Rummelhoff (13) komponerer, tvillingbroren Theo synger, fritidsklubblederen Silje Andersen (24) rapper, vennen og medmennesket Hege Lindqvist (37) skriver tekstene og selv snakker Robin Saunders (48) om sin vei ut av rushelvetet på skiva «Steg for steg». Foto: Wenche Rummelhoff

Mer fra Dagsavisen