Innenriks

Står på for egen ungdom

Sahra Jaber (19) og Imen Bouaazzati (20) er begge fra Furuset. I tillegg til en drøss med andre verv, jobber jentene som aktivitetsledere på Foruset Forum.

Sahra Jaber og Imen Bouaazzati var det første kullet ungdom som fikk lære å bli ledere på Alnaskolen.

På Furuset Forum driver i snitt 200 barn og unge med idrett og flere andre aktiviteter hver eneste dag.

- Vi har begge to jobbet som frivillige og hatt ulike verv og oppgaver i mange år. Nå vet jo folk hvem vi er, så vi blir kontaktet og spurt om å stille opp på det meste, smiler Jaber. I januar i fjor vant hun «Ung leder»-prisen, og er også det historisk yngste medlemmet i Bygdeutvalget i Alna.

Jaber har en bror som overlevde Utøya. Det snakkes mye om 22. juli rundt kjøkkenbordet hjemme. Men hun opplever at også annen ungdom rundt henne viser mer engasjement etter 22. juli. Begge jentene opplever også at det flerkulturelle og multikulturelle har fått et større fokus etter 22. juli.

- Vi setter pris på den omsorgen og engasjementet kongen viser. Når det skjer noe negativt er det forsidestoff i riksavisene, men skjer det noe positivt får det så vidt plass i lokalavisen. Men vi har fått til noe ingen andre har greid i Oslo. Det er viktig å vise til kongen, sier Bouaazzati.

Begge jentene er ferdig med skolen og er i gang med å studere og jobbe. De har likevel ingen planer om å gi seg i arbeidet sitt for barn og unge i bydelen.

- Nei! Jeg kan tenke meg å fortsette i mange år til, til jeg selv får barn som kan ta over, smiler Bouazzati.

Mer fra Dagsavisen