I dag vedtar Stortinget betydelige innstramninger i norsk asylpolitikk.

Spenning rundt Stortingets «asyl-slalåm»

I dag skal Stortinget votere over innstramningene i asylpolitikken.

 

Forrige uke ble det klart at det blir «asyl-slalåm» på Stortinget etter at kommunalkomiteen leverte sin innstilling om forslagene til innstramninger i norsk asylpolitikk.

I dag skal partiene på Stortinget votere over forslagene, og det er fortsatt knyttet spenning til hva det faktisk blir flertall for.

Les også: Frp vant over Høyre – taper i Stortinget

Votering

Frp har hele veien slått fast at de primært vil stemme for sin politikk, men sekundært for andre forslag.

Etter hva Dagsavisen forstår, er det klart at Frp vil gå inn og støtte forslag som er innstrammende.

I spørsmål om familiegjenforening, har ikke regjeringen flertall for sitt forslag om skjerpet krav til inntekt og arbeid. Det er heller ikke flertall for Aps forslag om en tremåneders grense før underholdningskravet slår inn. Her kan regjeringspartiene ende med å støtte Ap-forslaget for å sikre at det blir innstramning i familiegjenforeningspolitikken.

I Arbeiderpartiets fløy står man fast ved innstillingen som ble levert.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

EØS-strid

Stortinget skal i dag også ta stilling til et forslag fra Senterpartiet om å utsette behandlingen av spørsmålet om norsk tilknytning til EUs finanstilsyn.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Liv Signe Navarsete ber Stortingets presidentskap innhente en uavhengig juridisk betenkning før saken blir avgjort. Dersom Sp ikke får flertall, vil spørsmålet voteres over mandag.

Les også: Fra nederlag til nederlag