Innenriks

Søppel til utstilling

Innbyggerne på Grønland i Oslo er lei av å traske i tyggisklyser og gamle aviser. Nå har de hengt opp søpla på veggen, med håp om at forsøplerne vil legge skrotet der det hører hjemme.

Nå har innbyggere og omstreifende på Grønland i Gamle Oslo fått nok.

Nok av sneiper, plastposer, bleier, hermetikkbokser og all annen søppel på avveie. Irritasjonen har kulminert i en kunstutstilling på Galleri Map i Oslo, en skikkelig søppelutstilling.

Søppelprotest

- Vi har bedt beboere på Grønland om å ta bilder av søppelet som flyter i gatene våre. Prosjektet er satt i gang for å sette søkelys på et problem vi har og forhåpentligvis bedre situasjonen, sier gallerist Mari-Ann Pettersen.

Utstillingen er et samarbeid mellom Beboerforeningen på Grønland og galleriet. Over 300 bilder fra bybildet ble sendt inn på kort tid, og nå henger 200 av dem til utstilling.

- Dette tolker vi dit hen at mange flere enn beboerforeningen på Grønland har sett seg lei på alt søppelet som flyter rundt her i strøket, forteller Pettersen.

- Vi kan ikke leve slik

Utstillingen åpnet i forrige uke, og har vekket oppmerksomhet og avsky.

- Det er mange som bryr seg om dette, mener Pettersen.

Blant dem er Rusken, Oslo kommunes dugnadsaksjon for en renere by, som galleristen skal i møte med om opprydning på Grønland.

- Her blir det oppfølginger, det må det bare. Vi kan ikke leve slik. Dette er en avspeiling av hvordan det ser ut i Oslo for øvrig, det gjelder ikke bare Grønland, sier galleristen.

ingeborg.huse.amundsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen