Solberg har tillit til Sivertsen

– Jeg mener han er en god fiskeriminister, og jeg har tillit til ham, sier Solberg. Samtidig oppfordrer hun ham til å trekke seg ut av Frimurerlosjen

Statsminister Erna Solberg oppfordrer fiskeriminister Geir Inge Sivertsen til å trekke seg ut av Frimurerlosjen.

Det melder NRK.

– Jeg mener det vil være lurt å gå ut av Frimurerlosjen. Jeg mener det vil gjøre det enklere for ham. Det er enklest og ryddigst å gå ut av frimurerlosjen, sier Erna Solberg til NRK.

Det var Fiskeribladet som først omtalte at Sivertsen er frimurer.

Flere i opposisjonen har allerede reagert kraftig på opplysningen om at fiskeriministeren er med i en losje sammen med blant annet flere personer i sjømatnæringen.

Har tillit til Sivertsen

Statsminister har likevel fremdeles tillit til fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen, til tross for avsløringene om etterlønn og godtgjørelse.

– Jeg mener han er en god fiskeriminister, og jeg har tillit til ham, sier Solberg til VG.

Sivertsen var mandag på Senja i Troms for «å rydde opp» overfor Lenvik kommune og har tilbakebetalt den etterlønnen han fikk utbetalt derifra. Han har også bedt om å få betale tilbake all godtgjørelse han har mottatt fra fylkeskommunen etter 1. januar.

Dagbladet avslørte tidligere i februar at Sivertsen fikk utbetalt 120.000 kroner i etterlønn som ordfører i Lenvik kommune samtidig som han mottok full lønn som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet. Det ble også kjent at Sivertsen søkte om etterlønn etter at han ble statssekretær.

Sivertsen fikk også full godtgjørelse for fylkestingsverv i Troms og Finnmark etter at han tiltrådte som statssekretær i november, og senere fiskeriminister 24. januar, skrev VG og Aftenposten mandag.

(©NTB)