Innenriks

Solberg: Dramatisk om KrF velger venstresiden

KrF har mest å hente i de borgerliges reir, mener Høyre-leder Erna Solberg.

– Vi er alle enige om at døren står åpen for en enda bredere, borgerlige regjering, sa Solberg i sin tale til landsmøtet.

I etterkant gjorde hun det klart at hun mener KrF har mest å hente i hennes leir. Solberg tror også at hovedtyngden av KrFs velgere ønsker det slik, men tilføyer at hun har respekt for partiets egne prosesser.

Kommentar: Alt det hun ikke sier (Hege Ulstein)

Tenkeboksen

KrF gikk i tenkeboksen og takket nei til fortsatt samarbeid med de borgerlige etter siste valg, mens Venstre har valgt å gå inn i regjering.

– Min erfaring er at det er lettere å få gjennomslag når du sitter rundt bordet enn når du ikke gjør det, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Ulogisk

Hun mener at KrFs veivalg uansett ikke bør påvirkes av hva Høyre vedtar når landsmøtet lørdag skal debattere om eggdonasjon skal tillates.

– Hvis Høyre lander på å mene det samme som Ap om eggdonasjon, så skjønner jeg ikke at det skal ende med at KrF velger Ap fremfor Høyre. Den analysen ser jeg ikke logikken i, sier Grande til NTB.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Toner ned

Høyres landsmøte skal i tillegg avgjøre om partiet vil gå inn for å tilby enslige kvinner hjelp til å bli gravide, så vel som ikke-kommersiell surrogati. Men partilederen toner ned betydningen av disse sakene for samarbeidet.

– På noen områder bør det være en modernisering av standpunktene også i KrF, sier Solberg, som likevel gjør det klart at hun deler partiets bekymring for sorteringssamfunnet.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen