Vinteren kommmer som alltid brått på en del billister. Her har en bil havnet på taket i grøfta ved Porsanger i Finnmark onsdag.

Snøvær og storm skaper kaos

Snøfall og storm fører torsdag til kaotiske tilstander i trafikken på land, til sjøs og i lufta flere steder i landet.

I store deler av landet førte snøen til utforkjøringer, kollisjoner og stengte veier. Noe av årsaken var at mange fortsatt kjørte med sommerdekk, både privatbilister og yrkessjåfører.

Alle fjellovergangene i Sogn og Fjordane og Hordaland er snødekt. Meteorologisk institutt sendte torsdag ut OBS-varsel for Finnmarksvidda og Nord-Troms.

Full storm

I Finnmark er flere veier stengt eller kolonnekjørt som følge av uværet.

Det er ventet periodevis full storm utsatte steder i nord, men vindstyrken vil minke mot fredag.

Veitrafikksentralen i nord melder om over hundre henvendelser grunnet føreforholdene.

– Mange vogntog har hatt problemer og flere har havnet utenfor veien. I tillegg har det vært nødvendig å stenge veiene for bilberging, melder sentralen.

Torsdag morgen ble en kvinne i 40-årene skadd i en frontkollisjon i Saltdal. Hun ble sendt til sykehus med ambulanse, mens to andre som var involvert ble sendt til legesjekk, melder Avisa Nordland.

Største snøfallet

I Bjørndalen i Trondheim satt flere personer fastklemt i en frontkollisjon torsdag middag.

Deler av Trøndelag har det siste døgnet hatt det største snøfallet i oktober siden 1978. Mest snø ble det mål i Leksvik der det ble registrert 21 centimeter torsdag morgen, melder Adresseavisen.

På Alta lufthavn sto torsdag morgen mange flypassasjerer og ventet på å komme seg til Oslo. Noen hadde ventet siden onsdag, melder NRK.

Flere avganger er kansellert og det skal også være forsinkelser i flytrafikken i Kirkenes. Widerøe oppfordrer publikum til å kontakte flyplassen for å få informasjon om flytrafikken.

Den nordgående hurtigruten MS Kong Harald som skulle gått til Vadsø torsdag morgen, ligger ved kai i Alta fram til fredag morgen.