Snøhetta vurderer å tegne forslag til nytt Notre-Dame-tårn

Onsdag inviterte Frankrikes statsminister til arkitektkonkurranse. Nå vurderer arkitektkontoret bak operaen i Oslo å melde seg på.

Det er NRK som først kunne melde at arkitektkontoret Snøhetta vil vurdere konkurransen om å tegne hovedspiret på den berømte katedralen, som for få dager siden ble rammet av en kraftig brann.

– Vi vil vurdere å delta i en konkurranse om å tegne spiret. Som et av verdens viktigste historiske monumenter blir det en oppgave en må vise stor respekt, sier en av grunnleggerne av Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen

Les også: Notre-dame biskop stenger katedralen i opptil seks år

Et spir for moderne utfordringer

Onsdag sa Frankrikes statsminister Édouard Philippe at arkitekter over hele verden skal få konkurrere om å gjenoppbygge hovedspiret i Notre-Dame. Målet med arkitektkonkurransen er å «gi Notre-Dame et spir som er tilpasset teknikken og utfordringene vi har i dag», sa Phillipe.

Ifølge Snøhetta-grunnlegger Thorsen vil arkitektkontoret forsøke å finne en samarbeidspartner som er spesialisert på historiske bygg i Paris, og som er lisensiert til å drive med fredede bygg.

Les også: Da brannalarmen gikk for andre gang, hadde flammende rukket å bli store

Forutser mange forlag

Et annet firma som kanskje vil delta i konkurransen er Jensen & Skodvin arkitektkontor as. Firmaet har ikke bestemt seg, men vil vurdere oppgavebeskrivelsen når den kommer. Daglig leder i Jensen & Skodvin, Jan Olav Jensen, tror konkurransen vil få stor internasjonal deltakelse.