Tv

Småmorsomt

OK, nå er vel snart moroa med tulledokumentarer snart over.

Dagsavisen anmelder

Skuespiller Warwick Davis i «Life‘s Too Short» er kortvokst. Ellers er det lite som skiller ham fra David Brent og Andy Millman, de to stutene i «The Office» og «The Extras». Nå er duoen bak den beklemte humoren - Ricky Gervais og Stephen Merchant - tilbake med enda en tulledokumentar.

«Life‘s Too Short» er ikke like flau som forløperne, men serien forteller at den britiske duoen i løpet av et tiår har blitt venner med Hollywood. Her er en rekke stjerner med som arrogante versjoner av seg selv, som de var i «The Extras». Stjernene er også med på å sørge for at serien er godt innenfor, og ikke en komedie som gjør narr av en kortvokst fyr. For i likhet med Warwick Davis selv spiller de typer med mye ego og lite selvinnsikt. Her er Liam Neesons påtrengende alter ego, som truer andre til å si at han er en bra komiker. I en annen morsom scene skjeller Warwick ut en kollega i dvergkostyme, fordi han ikke kan Snehvit-sangen «Hei hå, hei hå».

Denne Warwick Davis har altså problemer, men vil vise seg som stor stjerne og skuespiller. At han sliter med sitt, og at kona vil skilles fordi han har vært dust, vil han ikke gå inn på. Han klager på at kona aldri slanket seg nok, og avslører at han er like opptatt av fysikk som gjennomsnittshøye folk. Han gjør en komisk figur, i kategorien håpløs mann, men er best som metamorsom. Som når han rangerer rollene sine etter suksessen filmene har hatt - selv om han bare var utkledd ewok i «Star Wars», men hadde en stor rolle i «Willow».

Serien er laget etter sjangerens kjente og etter hvert forutsigbare grep. Dermed er humoren flat og forutsigbar, som skuespillertalentene til Gervais og Merchant. De er også med som seg selv, som to unnvikende typer for feige til å fortelle hovedpersonen at karrieren hans - uavhengig av høyde over havet - er på hell.

OK, nå er vel snart moroa med tulledokumentarer snart over.