Innenriks

Slik løser regjeringen asylfloka

Frp og Høyre jobber med nye forslag til innstramninger.

Etter Frps gruppemøte hersket det tvil om Frp ville fortsette samtaler om et bredt asylforlik eller ikke. Nå oppklarer parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik, det hele: Frp og Høyre på Stortinget har nå gått i gang med å lage en rekke forslag til innstramninger på asylfeltet. Når forslagene er klare, vil regjeringspartiene, i henhold til samarbeidsavtalen, først ta kontakt med KrF og Venstre for å danne flertall med dem.

– Så vil vi søke om et bredere flertall med de andre partiene, sier Nesvik.

– Altså blir det ikke flere samtaler om et bredt forlik?

– Jeg er ikke opptatt av prosess, men av å få flertall. Vi vil bruke de mulighetene som er der for å få til dette. Samtalen vi hadde med de andre partiene var viktig for å se hvilken vilje det ligger til å være med på ulike innstramninger, sier Nesvik.

– Høyre og Frp vil i løpet av kort tid legge fram en liste over forslag som partiene ønsker tilslutning til fra de andre partiene, sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Konkretisering

– Er ikke Frps stortingsgruppe fornøyd med det Frp i regjering har levert av innstramninger, Nesvik?

– I regjering har lagt fram sin proposisjon. Det ligger nå til behandling i Stortinget. Regjeringen skisserte en del forslag, nå går vi lengre i å konkretisere dette og fremmer deretter egne forslag.

Han understreker at forslagene kun dreier seg om innstramninger.

– Regjeringen vil til våren komme med en integreringsmelding. Vi vil se på andre ting der, sier Nesvik.

LES OGSÅ: Frp sier tja til asylsamtaler

Mer fra Dagsavisen