Innenriks

Slår sammen politidistrikter

Asker og Bærum blir del av Oslo politidistrikt når antallet politidistrikter nå skal reduseres fra 27 til 12.

Dette er klart etter at regjeringspartiene Høyre og Frp, samt Venstre, KrF og Ap, stiller seg bak en slik løsning. Avklaringene rundt politireformen ble presentert på Stortinget i går ettermiddag.

Oslos byrådsleder, Stian Berger Røsland (H), mener det er bra for hovedstadsregionen at Asker og Bærum politidistrikt blir del av Oslo politidistrikt, selv om regjeringen la opp til en annen løsning. Det opprinnelige forslaget gikk ut på at Asker og Bærum politidistrikt skulle bli del av det nye politidistriktet Sør-Øst, sammen med dagens politidistrikter Søndre og Nordre Buskerud, Vestfold og Telemark.

– Dette er bra for hovedstadregionen. Hovedstadspolitiet blir bedre og mer robust med et nytt, felles politidistrikt, sier Røsland.

– Asker og Bærum er Oslos aller nærmeste naboer og venner. At våre tre kommuner nå samles i et politidistrikt, er positivt for vårt samarbeid. Nå starter vi arbeidet med å få på plass et integrert politiråd som kan samordne politiets og kommunenes innsats når det gjelder det kriminalitetsforebyggende arbeidet i vår region, fortsetter han.

Ifølge Røsland vil sammenslåingen gi både raskere responstid og bedre beredskap.

Også politimester Terje Nybøe i Asker og Bærum er fornøyd med at hans distrikt blir en del av Oslo politidistrikt. Sammen med Oslos politimester, Hans Sjøvold, skrev han brev til justiskomitéen på Stortinget og ba om den samme løsningen som nå er blitt valgt.

– Et godt forlik og en riktig avgjørelse for et fremtidsrettet politi i Asker, Bærum og Oslo, sier Nybøe i en kommentar til NTB.

Mer fra Dagsavisen