37-åringen og 64-åringen som er siktet i drapssaken, ble pågrepet i denne bygningen. Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet død på Sofiemyr i skogen rett bak bygget.

Skal ha funnet blodspor

Politiet frykter at mediene kan ødelege for etterforskningen i Sigrid-saken, etter politilekkasjer i dag om blodfunn.

Politiet ønsker ikke å kommentere VGs sak i dag om at det skal være funnet blodspor som stammer fra Sigrid Giskegjerde Schjetne i campingvognen der den drapssiktede 37-åringen bodde.

Pakket inn i plast

De biologiske sporene fra Sigrid skal etter det avisen får opplyst være blant de sterkeste bevisene politiet til nå har i etterforskningen av de to drapssiktede mennene på 37 og 64 år.

– Vi vil verken bekrefte eller avkrefte om det er gjort spesifikke funn på bestemte adresser, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

Politiets teori er at 37-åringen har drept Sigrid, pakket henne inn i plast og dumpet henne i skråningen hvor hun ble funnet på Kolbotn.

Senere skal han ha avsatt små rester av Sigrids blod inne i campingvognen. Politiets tekniske etterforskere skal ha knyttet blodrestene til Sigrid. Campingvognen var plassert inne i et industrilokale på Bryn, hvor 37-åringen hadde bodd i en tid før drapet på Sigrid.

Flere funn

I en pressemelding skriver Oslo politidistrikt at de har gjort flere interessante funn i forbindelse med etterforskningen av drapet på Sigrid.

«Disse funnene må analyseres, og politiet får svar på analysene i tur og orden», skriver politiet videre. De legger ikke skjul på at de er skuffet over at mediene fortsetter å spekulere i saken.

«Politiet har ved gjentatte anledninger presisert for mediene at det kan være ødeleggende for etterforskningen om detaljopplysninger i saken kommer ut i offentligheten fordi politiets mulighet til å oppklare saken svekkes.»

– Det er politiets oppfatning at oppslag i mediene slik som i dag innebærer en stor tilleggsbelastning for familien til Sigrid. Vi henstiller til mediene å ta hensyn til dette, sier Gulnes.

Knyttes til verksted

Det er flere ting politiet mener knytter de siktede til drapet. Plasten som Sigrid var pakket inn i da hun ble funnet drept, finnes også rundt verkstedet som de to har tilknytning til. I tillegg ble det ifølge TV 2 funnet noen stropper rundt liket av Sigrid som politiet mener kan knyttes til verkstedet.

Videre kan politiet knytte 37-åringens grønne Citroën til en bompassering i Strømsveien i et passende tidsrom før Sigrid forsvant. 37-åringen har nektet for at det var han som kjørte bilen, og har forklart at det var flere andre som kunne ha tilgang til nøklene til bilen.

Vil ikke kommentere

37-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, vil ikke kommentere saken, og sier de håper saken avklares på best mulig måte.

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo 5. august i år. Fem uker senere ble hun funnet død i en skog på Kolbotn. To menn på 37 og 64 år er siktet for drap, men begge nekter for å ha noe med saken å gjøre.