Innenriks

Siv sint på saue-Lars

Finner seg ikke i å bli sammenlignet med en sau.

– Dette er et forsøk på å fordumme både sauen, Frp og våre velgere, sier Siv Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Det er Sponheims uttalelser til Dagsavisen i går som har fått Jensen til å gå i flint.

– Jeg har sanket sauer i helgen. Det har ikke brakt meg nærmere Frp, selv om man kanskje skulle tro det, sa Sponheim. Bakgrunnen er at Venstre-lederen forrige mandag slo fast at han vil foretrekke en Ap-regjering framfor en regjering der Frp er med.

Sykdomstegn

I utgangspunktet har Siv Jensen lyst til å trekke på skuldrene og le, men nå har hun bestemt seg for å ta igjen med dem som snakker nedsettende om Frps politikk og partiets velgere.

– For meg er det et underliggende sykdomstegn at det begynner å bli politisk korrekt å kunne omtale Frp på denne måten. Hvis jeg hadde sagt noe som lignet på dette om Jens Stoltenberg eller andre av Fremskrittspartiets konkurrenter, så ville det blitt store overskifter. Det hadde ikke havnet nede i et lite sitat. Det hadde vært som å banne i kjerka, sier Jensen.

Trussel og fare

Frp-formannen mener årsaken ligger i det faktum at Frp representerer det eneste alternativet i norsk politikk siden partiet tør tenke annerledes og dermed utfordrer etablerte sannheter.

– De andre partiene har vært mer eller mindre enige i mange tiår uten å ha klart å løse problemene i samfunnet. Da framstår vi som en trussel og en fare. Derfor driver man med denne isolasjonsteknikken. Man forsøker å framstille Frp som noe veldig spesielt, særegent og rart som ikke er i stand til å komme opp med kloke tanker, sier Jensen.

Vil diskutere sak

– Jeg vil oppfordre Sponheim og andre til å slutte med flåseriet overfor Frp. De får komme med konkrete utfordringer til oss på sak. Så skal jeg møte Sponheim. Stoltenberg og de andre til debatt om hvordan vi mener at bistanden kan bli bedre, hvordan integreringen kan bli bedre og hvordan vi kan øke mangfoldet i vårt samfunn, sier hun.

– Er du enig med RVs Liv Finstad som i sin tid ble kjent for uttalelsen om at sauer er ålreite dyr?

– Jeg er glad i lammekjøtt, jeg. Men dette er jo ikke ment som noen positiv omtale fra Sponheims side. Jeg oppfatter dette som at Sponheim sier: «Stakkars oss, som må ha Frp-ere blant oss. De er jo så dumme.» Da sier man jo ikke bare at jeg og Fremskrittspartiets tillitsvalgte er noen komplette idioter, men at alle de som stemmer på partiet også er det, sier Jensen. (ANB)

Mer fra Dagsavisen