Familien er også svært opptatt av å få vite hvor datteren forsvant. Politiet har ikke gått ut med et bortføringssted fordi de ikke er helt sikre.

Sigrids familie møter politiet

Politiet føler likevel at de stadig kommer seg videre i etterforskningen av saken der 16 år gamle Sigrid Schjetne er forsvunnet.

Familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne møter onsdag klokken 14 politiet i Oslo sammen med sin bistandsadvokat Harald Stabell.

– Det er viktig å holde pårørendemøter i alvorlige straffesaker, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

Familiens spørsmål

Hun sier de her blant annet vil redegjøre for etterforskningen og svare på spørsmål fra Sigrids familie rundt datterens forsvinning natt til søndag 5. august.

– På møtet skal vi gå gjennom de spørsmålene familien og jeg har, sier advokat Harald Stabell til Dagbladet.

Ett av spørsmålene dreier seg om funnet av 16-åringens mobiltelefon og sko ved Østensjø Kanvas barnehage. Familien vil vite om eiendelene kan ha blitt plassert på stedene de ble funnet etter at faren tidlig på natta gikk forbi første gang, uten å se dem. Familien er ellers svært opptatt av å få vite hvor datteren forsvant.

Politiet har ikke gått ut med et bortføringssted, ifølge Stabell fordi de ikke er har tilstrekkelig med bevis til å slå fast hvor bortføringsstedet er. Foreldrene har likevel gjort seg opp en mening om hvor de mener det er mest sannsynlig at hun forsvant, sier Stabell til VG.

– Ikke noe nytt

Politiet opplyste onsdag formiddag at de ikke har noe nytt å melde angående Sigrids forsvinning. Politiinspektør Rohde sier allikevel at de føler at de stadig kommer videre i saken.

– Det betyr at vi stadig sjekker ut personer og ting. Men vi er ikke i en situasjon der vi er noe nærmere en mistenkt eller noe nærstående gjennombrudd, sier Rohde.

Lørdag utlovet den savnede 16-åringens familie en dusør på nærmere en million kroner til den som kan komme med oppklarende tips i saken.

Siden da har politiet fått inn rundt 80 tips, men ingen av dem har ført politiet nærmere svaret på hva som har skjedd med Sigrid. Så langt har politiet mottatt totalt over 2.000 tips i saken.

– Kan ha vært flere biler

Politiet mener nå at de har snakket med førerne av alle de tre bilene som ble sett i området rundt det tidspunktet Sigrid forsvant.

– Men vi kan ikke utelukke at det har vært flere biler som passer beskrivelsene av bilene som var i området den aktuelle natten, sier Rohde.

På spørsmål om sjåførene er sjekket ut av saken svarer politiinspektøren at dette arbeidet pågår. Det gjør også arbeidet med Sigrids Facebook-profil. Rhode forteller at de har fått det de har bedt om av nettstedet, og at denne informasjonen nå skal sammenholdes med øvrig informasjon politiet sitter på.

Har lett siden 5. august

Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet siden hun ikke kom hjem til foreldrene på Østensjø i Oslo som avtalt natt til søndag 5. august. Hun hadde besøkt en venninne, og siste livstegn var trolig en sms hun sendte et kvarter etter midnatt.

Det er cirka 2 kilometer fra venninnen til Sigrids hjem. Jentas mobiltelefon, sko og en sokk ble funnet ved Østensjø barnehage, cirka 300 meter fra Sigrids hjem. Politi og mange hundre frivillige har lett etter 16-åringen over store deler av Oslo.