Innenriks

Seks måneder uten salg

Brit Sømmes’ leilighet har ligget ute for salg i et halvt år uten napp.

Mens det i snitt tar 15 dager å selge en leilighet i Oslo, tar det i Stavanger hele 75 dager. For Brit Sømme har det tatt enda lenger tid. I desember 2015 la hun leiligheten i Stavanger-bydelen Storhaug ut for salg, men så langt har det ikke gått hennes vei.

– Jeg hadde ikke trodd det skulle ta så lang tid, og jeg synes det er kjedelig å ikke få solgt den. Jeg håper jo at noen kommer til å bli like glad i denne leiligheten som jeg er, sier Sømme.

Les også: Går nye veier for å selge bolig

Kan vente

Eiendomsmegler Stine Haferkamp tror noe av grunnen til tregheten kan være målgruppen.

– Denne leiligheten appellerer til unge mennesker, en målgruppe som har veldig god tid akkurat nå. De har anledning til å vente, fordi de vet at det hele tida dukker opp lignende leiligheter, samtidig som de håper at prisene skal droppe ytterligere, sier Haferkamp.

Megleren sier likevel hun har merket et lite oppsving i markedet de siste par månedene.

Planen var å få solgt leiligheten før datteren Synne kom til verden for seks uker siden. Sømme lider likevel ingen nød og bor for tida med samboeren på Sola. En leilighet de også gjerne vil få solgt etter hvert.

– Jeg må nok konsentrere meg om å få solgt den ene før jeg begynner å tenke på den andre. Det går greit inntil videre uten salg, men jeg skulle gjerne fått solgt denne snart, sier Sømme.

Hun er forberedt på at hun ikke kommer til å tjene på salget, men hun er heller ikke interessert i å gå i minus.

– Det gjelder å ha litt is i magen og være tålmodig.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Blitt mindre verdt

Det viktigste når du skal kjøpe bolig, er å kjøpe etter behov, ikke spekulasjoner, mener regiondirektør Ole Morten Dreyer i Eiendomsmegler Vest.

– Mange reserverer seg for å kjøpe før de har fått solgt, noe som gjør at dynamikken endres, sier Dreyer.

Boliger som har ligget ute mellom et halvt og et helt år, tilhører likevel ytterpunktene, påpeker han.

Dreyer sier han tror selgerne er innforstått med at de kanskje ikke kan få så mye som de hadde ønsket for boligen.

– Det er ikke til å stikke under stol at det har vært en reell prisnedgang og at en bolig som er verdt fire millioner i dag, hadde vært verdt mer for to år siden.

Mer fra Dagsavisen