Innenriks

Seks av ti er fornøyde med kommunale rustjenester

Seks av ti brukere av kommunale rustjenester er fornøyde med tilbudet. Men flere etterlyser mer involvering av og støtte til pårørende.

Det kommer fram i en ny evaluering av opptrappingsplanen for rusfeltet gjennomført av KORUS Midt (Kompetansesenter rus, Midt-Norge) på oppdrag for Helsedirektoratet.

Der kommer det fram at brukerne gjennomgående gir positive vurderinger av ansatte i tjenesten, men at det etterlyses mer involvering av og støtte til pårørende.

– De kommunale tjenestene har blitt bedre på prioriterte områder som brukermedvirkning og hjelp til livsmestring. Det har stor verdi for brukerne. Samtidig er det nyttig for oss å se hva vi må arbeide med for å bli bedre, sier avdelingsdirektør Åste Herheim i Helsedirektoratet.

Av områder der flere brukere har fått for lite hjelp, nevnes blant annet jobb og utdanning, fysisk trening og ernæring/kosthold.

Kartleggingen er den andre av totalt tre. 1.336 brukere i 45 kommuner har svart på spørsmål om deres rusproblemer og erfaring med tjenestetilbudet i kommunen. Den siste kartleggingen vil bli gjennomført i 2021.

Les også: FHI: Personer som bor alene, bør kun ha to-tre personer de er fysisk nær

Mer fra Dagsavisen