Ryanair tar opp kampen mot SAS og Norwegian i Skandinavia: – Billettprisene vil nok falle dramatisk

Reisende kan komme til å juble over lavere priser etter Ryanair kommer på banen i Skandinavia.

Av: Per Lønning - ABC Nyheter

Det irske flyselskapet Ryanair har sagt de skal tilbake til Nordens største flyplass,- Kastrup i København. Og de vil kunne sette opp base der i løpet av et år, ifølge flysmart24, som først skrev om saken.

Selskapet holder på å inngå lønns- og arbeidsavtaler med piloter og kabinansatte i hele Europa, noe som også kommer til å skje i Danmark. For et par år siden fikk selskapet dansk fagbevegelse på nakken. De ville ikke utføre bakketjenester fordi Ryanair måtte inngå tariffavtale med ansatte, noe som på den tiden ikke var aktuelt. Tilstanden er i ferd med å endre seg:

– Det største markedet her er Norge. Konkurransen kommer, og dagens duopol mellom SAS og Norwegian kommer til å være en saga blott om to-tre år. Ryanair vil nok forsøke å «krige» seg inn for å ta markedsandeler ved hjelp av meget lave billettpriser. Først på rutene til og fra hovedstedene, sier luftfartsanalytiker Hans Jørgen Elnæs i selskapet Winair, til flysmart24.

Hans Jørgen Elnæs. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kampen vil foregå om flyrutene mellom de skandinaviske hovedstedene.

– Hverken SAS eller Norwegian er interessert i å miste markedsandeler eller få redusert billettprisene på hovedstadstriangelet. Derfor vil de bruke alle tilgjengelige midler for å slå tilbake mot et Ryanair angrep. En slik situasjon vil bli til stor glede for alle som reiser på disse rutene, billettprisene vil nok falle dramatisk. Så gjenstår det å se hvem som blir stående igjen som vinner, sier Elnæs.

Spådommen til Elnæs er at reisende vil komme til å frydes over lavere priser ettersom SAS og Norwegian vil måtte nedjustere priser for å kunne holde på kundene i konkurranse med Ryanair.

Les også: Ryanair varsler omstruktureringer etter svakt kvartalsresultat

Denne saken ble først publisert på ABC Nyheter.