Elise Nævestad, eldrebyråd Aud Kvalbein, bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen, Åse Jeppestøl og Hans Petter Jølberg gleder seg til høstens senioruke i Oslo. FOTO: HILDE UNOSEN

Rullator vs. hest på Bjerke

Vanligvis kan du sette penger på hvilken hest som løper fortest. Men under senioruka kan du sette pengene på hvem som er raskest med rullatoren.

Det spørs nok om varmblodstraveren «Rio Sun» og kusk Anders L. Wolden ble veldig imponert over tempoet da rullatorene inntok Bjerke travbane for å markedsføre senioruka og rullatorløpet som skal arrangeres i september.

V85

Vanligvis er det V5 som arrangeres på Bjerke, men nå blir det heller V85, som gjenspeiler deltakernes alder.

– Vi hadde rullatorløp på Tjuvholmen i 2013 og på St. Hanshaugen i fjor, med stor suksess. Nå som det er bydel Bjerke som er arrangør, passer det bra å ha det på Bjerke travbane, sier eldrebyråd Aud Kvalbein til Dagsavisen.

Elise Nævestad og Hans Petter Jølberg gleder seg til å konkurrere på Bjerke.

Mandag stilte de Derby-pyntet, sammen med to hattefine damer, bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen, Åse Jeppestøl og byråd Aud Kvalbein på Bjerke, for å skape blest om senioruka.

Som på Derby-dagen på Øvervoll galoppbane, håper byråden på fine hatter og kostymer på Bjerke.

Fest og moro

– Det er også fest og moro i eldreomsorgen, sier Kvalbein entusiastisk.

Senioruka starter i år med demensdagen 21. september. Rullatorløpet blir dagen etter.

– Onsdag er det budsjettforhandlinger i bystyret, torsdag skal vi ha en stor konferanse om Oslo-omsorgen, og fredag blir det utdeling av seniorpriser. Så kommer den internasjonale eldredagen den 1. oktober, med festforestilling i Oslo rådhus. Det blir spennende dager, sier byråden, og gleder seg til høydepunktet på Bjerke travbane.

– Vi vil ha litt forskjellige lengder på løpene, avhengig av om deltakerne bruker rullatorer, rullestol eller gåstaver. Det blir også premie for raskeste deltaker, mest «pimpede» hjelpemiddel og beste kostyme, sier Kvalbein.

Uten at «Rio Sun» vrinsker av redsel for å tape av den grunn.