Rotevatn har ikke tenkt å utfordre Melby som Venstre-leder

Sveinung Rotevatn sier han er toppmotivert for å gå inn som nestleder i Venstre og avviser at han vil utfordre Guri Melby, som nå er innstilt som leder.

– Jeg har ikke tenkt å utfordre en enstemmig innstilling som vi får anta at har stor oppslutning i partiet. Jeg er toppmotivert for å være nestleder og bidra til en god ledertrio, sier Rotevatn i et intervju med NRK.

Valgkomiteen i partiet kom søndag med sin innstilling til ledervalget, som skal skje på landsmøtet i september. Der står Guri Melby på topp som leder, mens klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn og kulturminister Abid Raja er innstilt som henholdsvis 1. og 2. nestleder.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Rotevatn svarer slik på spørsmål om han utelukker at han kan komme til å stille som lederkandidat dersom det kommer et benkeforslag på landsmøtet:

– Jeg har vært lederkandidat, jeg har vært veldig motivert til å bli leder i Venstre. Men det er mange andre gode kandidater til det, og Guri er en kjempegod kandidat som leder i Venstre. Og jeg støtter Guri som leder i Venstre. Det tror jeg blir bra. Og så har jeg ikke tenkt å utfordre en enstemmig innstilling som vi får anta at har stor støtte i partiet.

I en SMS til NTB gratulerer Rotevatn Melby med innstillingen.

– Jeg har forståelse for valgkomiteen sitt ønske om en enstemmig innstilling til landsmøtet. Guri er en svært dyktig politiker, og jeg vil gratulere henne med innstillingen, skriver han.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.