Innenriks

Rødt vil at offentlige toppledere må betale Tangen-seminar av egen lomme

Rødt vil at offentlige toppledere med millionlønn selv må ta regningen for det mye omtalte Tangen-seminaret i USA. Partiet vil fremme forslaget for Stortinget.

Flere av de offentlige lederne som fikk påspandert det luksuriøse arrangementet, har varslet at arbeidsgiver nå vil ta regningen, men ifølge Nettavisen vil Rødt fremme forslag i Stortinget om at topplederne i staten må betale selv på grunn av det Rødt mener er brudd på reglene.

Les også: Tangen er ikke mannen

– De aller fleste som jobber i offentlig sektor må forholde seg til regelen om å finne rimelige alternativer ved reising i jobbsammenheng. Det at flere av dem som deltok på Tangens luksusarrangement tilhører makteliten, betyr ikke at reglene ikke gjelder for dem, og at skattebetalerne skal finansiere luksusgodene deres, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Fem deltakere på arrangementet var toppledere i offentlig sektor med mer enn én million i årslønn: Munch-direktør Stein Olav Henrichsen, FN-ambassadør Mona Juul, statsråd Torbjørn Røe Isaksen, NUPI-direktør Ulf Sverdrup og avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad.

Rødt-forslaget vil bety at de fleste av topplederne må betale 48.000 kroner fra egen lomme for brudd på reglene. Unntakene er Røe Isaksen (12.500 kroner) og FN-ambassadør Mona Juul (17.500).

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen