Rød Ungdom anmelder fiskeriministeren for bedrageri

Rød Ungdom har politianmeldt fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) for bedrageri i forbindelse med saken om etterlønn, melder Dagbladet.

– Det er en frustrasjon mange føler på. Politikerne følger ikke reglene de selv lager, sier leder Tobias Drevland Lund i Rød Ungdom, til Dagbladet.

Samtidig som Sivertsen var i full jobb som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, søkte han om etterlønn i en og en halv måned for jobben som ordfører i Lenvik kommune. Sivertsen fikk utbetalt rundt 120.000 kroner i etterlønn av kommunen.

Sendt krav

I forrige uke ble det klart at Senja kommune, som Lenvik nå er en del av, har sendt et krav på 120.000 kroner til fiskeriministeren.

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Terje Aasland krever full klarhet og opprydding etter opplysningene om at fiskeriminister Geir Inge Sivertsen søkte etterlønn som ordfører i tidligere Lenvik kommune etter at han hadde tiltrådt som statssekretær, og at Sivertsen i en perioden mottok dobbel lønn både som ordfører og statssekretær.

Les også: Fiskeriministeren: Denne saken ble helt feil

– Forkastelig

– Dette er moralsk forkastelig, sier Aasland til NTB.

Han sier Ap onsdag vil sende en rekke spørsmål til statsminister Erna Solberg om saken.

– Vi vil blant annet stille spørsmål om statsministeren har tillit eller ikke til fiskeriministeren, sier Aasland.