Frps Bente Thorsen sitter i utdanningskomiteen. FOTO: FRP

- Riktig å prioritere lærere foran skolefrukt

SKOLE: - Jeg ber SV om en ny­ansert debatt. Jeg ser ikke ­verdien av fordummende argumenter, sier Frps Bente Thorsen.

- Jeg synes Audun Lysbakken setter omtrent alle saker opp mot taxfreeordningen, sier Thorsen.

I forrige uke skrev Dagsavisen at dersom politikerne ikke tar større ansvar for utviklingen i barnebefolkningen, vil vi se økte sosiale helse­forskjeller blant norske barn. SV-leder Audun Lysbakken og Aps Torgeir Micaelsen foreslo blant annet å gjeninnføre skolefrukten.

Lysbakken uttalte at «regjeringen tok vekk frukt- og grøntordningen og innførte større taxfreekvoter for de samme pengene». Det var dette som irriterte Thorsen.

- Frp er veldig klar over betydningen av godt kosthold, inkludert frukt, både for barn og voksne. Frp er positiv til at skolene legger til rette for at elevene kan abonnere på frukt og grønt på samme måte som skolemelk, sier Thorsen.

Hun mener utdanning er nøkkelen for å utjevne forskjeller og at det derfor er ­viktigere å bruke penger på lærere enn skolefrukt.

- Frp og Høyre ser utfordringene i norsk skole, og vi tør å prioritere det viktigste. Aldri før har så mange lærere fått og mottatt tilbud om etterutdanning. Det handler om at disse pengene er bedre anvendt til videreutdanning av lærere og mer ressurser til opplæring av elever. Utdanning har mest å si for utjevning av sosiale forskjeller, og det er derfor viktig og riktig å prioritere kunnskap, sier hun.

marie.melgard@dagsavisen.no

Les også: Gratis skolefrukt gir helsegevinst