Britiske hertuginne Kate fotografert under et besøk i Honiara på Salomonøyene denne uken. Franske myndigheter etterforsker nå offentliggjøringen av toppløsbilder av prins Williams kone som kriminalsak.

Retten stanser toppløsbilder

Magasinet som trykket toppløsbildene av hertuginne Kate må levere bildene til Kate og William.

Domstolen i Paris-forstaden Nanterre beordret tirsdag magasinet Closer til å sørge for at bildene ikke kommer på trykk flere ganger. I stedet skal fotografiene utleveres til Kate og hennes mann prins William innen 24 timer, hvis sladrebladet vil unngå en bot på 10.00 euro (75.000 kroner).

Closer trykket før helgen bilder som viser hertuginnen mens hun soler seg toppløs under et privat ferieopphold. Bildene er blitt solgt videre til blader i Italia og Irland, men dette setter domstolens kjennelse også en stopper for.

Etterforskning

Påtalemyndigheten i Frankrike innledet tirsdag strafferettslig etterforskning av trykkingen av bildene, etter at Kate og William dagen før klaget saken inn for domstolene. Etterforskerne skal forsøke å finne ut om offentliggjøringen har krenket parets rett til å ha privatlivet sitt i fred.

Bildene ble tatt mens paret var på privat ferie i Sør-Frankrike tidligere denne måneden. Kate lot overdelen på bikinien sin ligge ubrukt, mens hun solte seg på eiendommen til Lord Linley, som er dronning Elizabeths nevø.

«Svært privat»

– Bildene av Kate ble tatt i et svært privat øyeblikk og i en ekteskapelig ramme. De hører overhodet ikke hjemme på omslaget til et magasin, sa Kate og Williams advokat Aurelien Hamelle til domstolen i Nanterre tidligere denne uken.

Hamelle trakk en klar parallell mellom bildene av Kate og paparazzienes jakt på Diana. Kate og William vil at Closers redaktør og fotografen eller fotografene som tok bildene, skal stilles for retten og straffes.

I Storbritannia har bildene vakt bitre minner om paparazzifotografenes hensynsløse jakt på prins Williams mor, prinsesse Diana, som døde i en bilulykke i Paris i 1997. Bilen krasjet i stor fart, mens prinsessen som var forgudet i brede lag forsøkte å flykte fra fotografene

Mens striden om fotografiene raste videre i Europa, var Kate og William tirsdag på besøk på øygruppen Tuvalu i Stillehavet. Ifølge nyhetsbyrået DPA var halvparten av øyenes vel 10.000 innbyggere på beina for å hylle de to.