Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise. FOTO: ARNE OVE BERGO

- Retorisk 
barnehagenivå

POLITIKK: Unge Høyres leder Kristian Tonning Riise forsvarer KrF mot SU-angrep. KrFU kaller SU-utspillet gammeldags og utdatert.

- Jeg reagerer ganske sterkt på SU-lederens karakteristikker av KrF i Dagsavisen. Å snakke om at KrF vil ha «kvinner tilbake på kjøkkenbenken» og «strikkepinnesamfunnet» synes jeg er å legge seg på et retorisk barnehagenivå. Det er ganske pinlig at SU-lederen ikke klarer å forklare hvorfor han er så uenig med KrF uten å ty til slike karakteristikker, sier Unge Høyres leder Kristian Tonning Riise.

I forbindelse med Dagsavisens ungdomspolitikerserie sa leder av Sosialistisk Ungdom, Nicholas Wilkinson, at han har lite sans for at Ap snuser på et samarbeid med KrF. «Støre vil dra Ap mot høyre og snakke med partier som vil ha kvinner tilbake til kjøkkenbenken og strikkepinne-samfunnet. SV vil aldri gå mot egne prinsipper, derfor er ikke vi med i sånne diskusjoner, og derfor vil vi ikke samarbeide med KrF nå. Jeg synes det er helt greit», sa Wilkinson.

 

- Desperat parti

Tonning Riise mener Wilkinsons uttalelser illustrerer situasjonen SV er i:

- De virker som et desperat parti, som i mangel på egne ideer som fenger, og med meningsmålinger nede i 2,5 prosent, er nødt til å ty til usaklige karakteristikker av andre i stedet, sier han.

Tonning Riise forsvarer samarbeidspartner KrF.

- Jeg er også ofte uenig med KrF, men det vi er enige om er at samfunnet består av mange viktige fellesskap, familien, frivillige lag og foreninger, som spiller en avgjørende rolle i samfunnet. Det er ikke noe nytt at SV ser på fellesskapet som noe som kun eksisterer i bestemt form entall og styres fra offentlige kontorer, sier Tonning Riise.

 

- Gammeldags

- Jeg synes det er vanskelig å forstå hva Wilkinson baserer sitt KrF-syn på. Hvis det er noe som er bakstreversk, utdatert og gammeldags, så er det SU-lederens syn på KrF, sier leder av KrFU, Emil André Erstad.

- Jeg forstår at Wilkinson synes det er kjipt å være en del av et fløyparti når flere og flere får øynene opp for at de beste politiske løsningene finnes i sentrum. Ellers er jeg helt enig med ham i at avstanden mellom kristendemokratiet og sosialisme er stor i veldig mange saker, sier Erstad.

marie.melgard@dagsavisen.no