Innenriks

Regjeringspartiene med nytt pelsdyrforslag

Like før Stortinget vedtar å legge ned pelsdyrnæringen, har regjeringspartiene kommet med et nytt forslag for å imøtekomme pelsdyropprøret i egne rekker.

To Frp-representanter og én Høyre-representant har tidligere sagt at de vil stemme mot regjeringen i saken, fordi de mener at kompensasjonsordningen for pelsdyrbøndene som blir tvunget til å legge ned er for dårlig.

I forslaget som ble levert torsdag morgen, skisserer regjeringspartiene følgende løsning:

– Stortinget ber regjeringen følge erstatningsordningen tett, og forventer at ordningen justeres dersom det blir urimelige utslag i samlet utmåling av kompensasjon, inkludert kompensasjonen for bokført verdi av ikke-realiserbar kapital, til enkeltutøvere knyttet til avvikling av næringsdriften. Stortinget holdes orientert om hvordan ordningen i tilfelle vil bli justert i lys av dette.

Les også: Også Carl I. Hagen vil stemme mot egen regjering i pelsdyrsaken

Forslaget er levert av Frps saksordfører i saken, Morten Ørsal Johansen, på vegne av regjeringspartiene.

På spørsmål om han tror at alle Frp-representantene nå vil stemme med partiet i saken, svarer han «regner med det».

NTB har ikke lyktes med å få tak i Carl I. Hagen (Frp), Roy Steffensen (Frp) og Kristian Tonning Riise (H) som tidligere har sagt de vil stemme mot forslaget som de fire regjeringspartiene for bare to uker siden var enige om.

Senterpartiets Geir Pollestad er ikke imponert.

– Forslaget fra regjeringspartiene er ikke verdt papiret det er skrevet på. Det gir ingen konkrete løfter til pelsdyrbøndene. Det er et forslag kun for å skape ro i regjeringspartiene, sier han.

Han mener forslaget fortsatt vil føre til økonomisk ruin for mange pelsdyrbønder.

Mer fra Dagsavisen