Innenriks

Regjeringen ønsker åpne skoler og barnehager i påsken

Barn til ansatte i kritiske samfunnsfunksjoner og sårbare barn kan få et tilbud i påsken. Regjeringen vil tillate påskeåpne skoler og barnehager.

Av Per-Helge Berg

Regjeringen oppfordrer barnehager og skoler til å holde åpent, også i helligdagene hvis det er behov.

– Foreldre som jobber i kritiske samfunnsfunksjoner mens andre tar fri, skal være trygge på at barna deres tas vare på. Andre barn som har det vanskelig, skal også vite at de kan få støtte utenfor hjemmet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Stor reportasje: Dette er historien om et døgn i det fortsatt arbeidende Norge (Dagsavisen+)

Et sted å være

Det er ikke snakk om et ordinært tilbud eller undervisning, men tilbud om et sted å være i påsken.

Tilbudet skal rette seg særlig mot småbarn i barnehagen og småskolen, men kan også gjelde eldre barn og unge som trenger tilbud i påsken.

Behovet for påskeåpne tilbud ventes å variere mellom kommunene. Beslutninger om hvilke barnehager og skoler som skal ha åpent, må fattes lokalt. Regjeringen oppfordrer derfor skoleeiere og barnehageeiere om å finne gode løsninger som er tilpasset lokale forhold.

Les også: Osloskolen vil gi sårbare elever et tilbud i påsken

Bredt samarbeid

Regjeringen har samarbeidet med organisasjonene KS, PBL (Private Barnehagers Landsforbund), Utdanningsforbundet, Fagforbundet, Delta, Skolelederforbundet, Skolenes landsforbund, Norsk Lektorlag og Fellesorganisasjonen om denne felles oppfordringen til barnehage- og skoleeiere.

– Det er flott og nødvendig at vi klarer å gi trygge og gode omsorgstilbud til barn som trenger det i påsken, sier forbundsleder Anne Finborud i Skolenes landsforbund.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen