Regjeringen holder tilbake palestinsk bistand

Regjeringen har holdt tilbake over halvparten av årets planlagte bistand til Palestina som følge av palestinsk skolemateriell som forherliget martyrdød.

Det skriver avisa Dagen.

– Utbetaling av disse midlene vil være avhengig av tilstrekkelig vilje og evne hos palestinske selvstyremyndigheter til å forbedre pensum, svarer utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) på et skriftlig spørsmål fra Frps Christian Tybring-Gjedde.

Utbetalingen er stanset i påvente av en granskning av palestinsk undervisningsmateriell, som Georg Eckert Institute for International Textbook Research gjennomfører etter initiativ fra Storbritannia.

Les også: Frykt for sult i Libanon

Koronapandemien har bidratt til at rapporten er forsinket, men trolig kommer den i slutten av året, ifølge Søreide.

Et flertall på Stortinget ba i desember regjeringen om å holde tilbake den økonomiske støtten etter et oppslag i Aftenposten om at tekster i nye palestinske skolebøker forherliget hellig krig og martyrdød.

Søreide svarer videre at hun i et møte med den palestinske statsministeren Mohammad Shtayyeh i Ramallah 20. februar i år kommuniserte at manglende forbedringer kunne «medføre budsjettmessige konsekvenser for fremtidig norsk bistand».

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen