Regjeringen foreslår å stramme inn reglene for dagpenger og kutte antall plasser på ledighetstiltak i forslaget til statsbudsjett for 2018. Det liker LO-leder Hans Christian Gabrielsen dårlig.

Refser Siv

Regjeringen driver med risikosport og lavmåls-kutt, mener LO-leder Hans Christian Gabrielsen.

 

– Den småligheten regjeringen viser overfor de sårbare gruppene i samfunnet, er kanskje det jeg synes er mest oppsiktsvekkende, sier lederen av Norges største arbeidstakerorganisasjon om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018.

Les også: – Vil ha livet vårt tilbake

Dagpengekutt

Regjeringen foreslår å stramme inn reglene for dagpenger og kutte antall plasser på ledighetstiltak i forslaget til statsbudsjett for 2018. Det er dette LO-lederen reagerer på.

– At man nå faktisk kutter opptjeningsperioden fra tre til ett år for dagpenger, synes jeg er et oppsiktsvekkende smålig kutt. Igjen er det de ledige som blir skadelidende, sier LO-leder Hans Christian Gabrielsen til Dagsavisen.

Han er også svært skeptisk til at regjeringen fjerner helle krisepakken til Sørvestlandet.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Risikosport

De siste årene er det bevilget til sammen 9 milliarder kroner i tiltakspakker til de delene av landet som var hardest rammet av oljeprisfallet. Dette viderefører ikke regjeringen som følge av at det nå går bedre i regionen.

– Du kaller det risikosport å ta bort krisepakken til Sørvestlandet, men er det noe rop fra vest om mer krisehjelp?

– Nei, men regjeringen tar en veldig stor risiko ved å fjerne hele pakka. Det kan godt være lurt å se på nivået. Men å fjerne den helt synes jeg er risikosport, når det faktisk er færre av oss i jobb nå enn da pakken kom, sier LO-lederen.

Les også: – Staten må slutte med fete bonuser

For lite til arbeidslivskrim

Han mener også regjeringen leverer for dårlig på bekjempelse av sosial dumping og arbeidslivskriminalitet.

– I hvert fall tatt i betraktning den retorikken som har kommet fra regjeringen gjennom valgkampen om dette.

Her får LO støtte fra arbeidstakerorganisasjonen YS.

– Vi finner ingen satsing på arbeidslivskriminalitet, og det har vært et viktig tema mellom partene i arbeidslivet og myndighetene. Så det er skuffende, sier YS-leder Jorun Berland.

Les også: Den nye familieøkonomien