Partisekretær Raymond Johansen på talerstolen under landsmøtet i Arbeiderpartiet fredag. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

Raymond Johansen anklager Frp for å spre frykt

I sin siste tale som partisekretær tok Raymond Johansen et oppgjør med flere Frp-representanter, som han mener bidrar til å sette grupper opp mot hverandre.

 

Av Birgitte Iversen

På Aps landsmøte anklaget den avtroppende partisekretæren flere Frp-representanter for å nøre opp under hat og fremmedfrykt.

Han viste til at Frps førstekandidat til bystyret i Oslo, Carl I. Hagen, igjen har uttalt at Norge snikislamifiseres, og til Frp-nestleder Per Sandbergs uttalelser om at det «fargerike fellesskapet og det multikulturelle forsøket, har spilt fallitt».

– Muslimer over hele verden føler på den frykten og mistenksomheten folk har til dem. Kommentarfeltene flommer over av hat og trusler. Da skuffer det meg at representanter for et av regjeringspartiene finner det opportunt å helle bensin på bålet ved å spre enda mer usikkerhet, uttalte Johansen i talen.

– Lynavleder

– Ap prøver igjen å få fokuset bort fra sin egen uansvarlige politikk. Raymond Johansen skal nå være «lynavlederen» når Ap flytter innvandringspolitikken sin nærmere SV, sier Per Sandberg i en kommentar til NTB.

– Ap har lukket øynene totalt for de utfordringene et lite land som Norge får med ukritisk innvandring og mangelfulle krav til integrering. Mens kommuner allerede sliter med arven etter Aps innvandringspolitikk, skal altså Ap ta inn 10.000 flyktninger. Det er rett og slett uansvarlig, sier Sandberg i en referanse til at Ap landsmøte torsdag vedtok at Norge bør ta imot 10.000 syriske kvoteflyktninger.

– Populistisk

Carl I. Hagen sier i en kommentar at han mener Johansen pådytter ham meninger han ikke har.

– -Jeg har snakket sterkt imot radikalisering og ekstremisme, men jeg har også i gjentatte taler snakket om alle de innvandrerne som er i jobb og som sliter og står på, sier Hagen til NTB.

– Samtidig tar ikke Johansen innover seg de betydelige utfordringene som innvandringen gir. Istedenfor å diskutere de reelle utfordringene vi står i, bruker han billige og populistiske poenger for å karakterisere sine motstandere, sier Hagen.

– Nødvendig oppgjør

Etter talen utdypet Johansen hvorfor han valgte å gå så hardt ut mot navngitte Frp-politikere.

– Det er nødvendig. Jeg trakk fram uttalelser som ikke er verdige, men forsøk på å splitte ved å snakke om «oss» og «dem» framfor det store vi. Ordet «snikislamifisering» er et farlig ord. Det antyder at noen ønsker å innføre en annen religion gjennom bakdøren. Jeg synes det er veldig alvorlig, sier Johansen til NTB. (NTB)