Sport

Protesterer mot å gjøre elever til pakkepost

Stappfulle skoler i Oslo: Mandag vil Utdanningsetaten i Oslo avgjøre om barna på Etterstad må busses til ny skole.

Protesterer mot å gjøre elever til pakkepost

Stappfulle skoler i Oslo: Mandag vil Utdanningsetaten i Oslo avgjøre om barna på Etterstad må busses til ny skole.

n Kristin Fredriksen

Befolkningsveksten har ført til hodebry for Utdanningsetaten som ikke har klart å holde tritt og tilby elever tilbud om skoleplass i lokalmiljøet. Vålerenga skole er stappfull fra neste skoleår, slik at Utdanningsetaten har foreslått at det de minste skolebarna på Etterstad skal busset ut av lokalmiljøet til den nye skolen Teglverket på Hasle.

Krever ny paviljong

Ap-politiker Andreas Hasle har hatt tett kontakt med foreldrene på Etterstad.

- Vi kan ikke gjøre 5- og 6-åringer til pakkepost. Det er helt uakseptabelt at små barn busses ut av sitt eget lokalmiljø. Vi forventer at Utdanningsetaten mandag stiller seg bak vårt høringssvar om at det bygges en paviljong, sier Andreas Halse til Dagsavisen.

Skolebuss-saken har skapt stort engasjement i lokalmiljøet. Foreldrene har startet underskriftskampanje og opprettet en aksjonsgruppe på sosiale medier. 2. november arrangerte de også et fakkeltog som samlet lokalmiljøet.

- Vi mener hensynet til lokalmiljøet og barnas mulighet til å gå på skole der de faktisk bor, sammen med nabogutten eller -jenta tvers over gata, skriver aksjonsgruppa på Facebook. Foreldrene understreker videre at de er bekymret for at en utrygg skolestart for disse barna kan få følger for resten av skoleløpet.

Foreldrene jobber derfor også for at en eksisterende paviljong på Vålerenga skole kan bygges ut. For problemet er nemlig svært midlertidig. Utdanningsetaten legger nemlig opp til at de samme barna fra Etterstad må bytte skole igjen etter to år. Da står nemlig Brynsengfaret skole ferdig.

Tok feil av befolkningsvekst

Til osloby.no har administrerende direktør i Utdanningsetaten, Kjell Richard Andersen, sagt at de ikke har forventet en så stor økning av de yngste osloborgerne.

- Men rektor på Vålerenga skole har for flere år siden varslet om at det ville bli et problem med økende elevmasse i området, sier Halse.

Andersen sier til Osloby at han forstår at foreldrene på Etterstad protesterer mot forslaget som innebærer bussing av barn fra Etterstad til Hasle.

- Det er klart at det vil ta lengre tid å ta buss, men vi er åpne for andre forslag. Vi har en hodepine på Etterstad, det er ikke tvil om det, sier Andersen.

Mer fra Dagsavisen