Innenriks

Postansatte syke av ambassadebrev

To ansatte i Posten ble lagt i isolat da de fikk reaksjoner av et brev

Hendelsen inntraff i går ettermiddag ved 16.30-tiden i Postens mottak på Skøyen, melder Aftenposten.no. Ved behandling av post til den israelske ambassaden fikk de to ansatte reaksjoner som kløe på huden og i øynene da tok i et brev. Begge ble sendt direkte i isolat på Ullevål universitetssykehus.

Symptomene ga seg imidlertid ganske raskt, og lørdag var de i fin form. De må likevel forbli på isolat fram til brevet, som er sendt til Folkehelseinstituttet for undersøkelse, er ferdig analysert.

Fryktet miltbrann

– De kunne ha blitt utskrevet nå, men de holdes rutinemessig i isolat fram til Folkehelseinstituttet har ferdigstilt sine undersøkelser, sier vaktleder Per Olav Utgaard på Sentralvakten i Oslo politidistrikt.

Resultatene av analysene ventes klare mandag eller tirsdag.

Det var en stund frykt for at brevet til ambassaden kunne inneholde miltbrannbakterier, men ettersom de ansattes reaksjon kom så raskt og gikk fort over, ble denne mistanken avkreftet. Brevet kan derimot ha blitt påført et kjemisk materiale.

Følger med

Mens Posten venter på resultatet av prøvene, kommer de til å følge ekstra godt med, sier informasjonssjef i konsernet, Jørn Michalsen.

– Vi har hatt møter med de ansatte i dag, og det er klart de syns det er ekkelt, men de tar likevel situasjonen med ro, sier Michaelsen til NTB.

De to som er innlagt fikk ros av politiet fordi de handlet helt i tråd med rutinene. Posten har opplevd lignende saker tidligere, men nå er det lenge siden, sier Michaelsen.

– Vi har rutiner for slikt, men hva de går ut på, kan jeg ikke si noe om. Men vi følger med nå fremover, sier han.

Om det vil bli iverksatt noen nye sikkerhetstiltak, avhenger av hva som kommer fram i prøveresultatene.

Mer fra Dagsavisen