Den radikale islamisten Ubaydullah Hussain ble fredag pågrepet for trusler mot to journalister. Nå lover politiet større fokus på dette miljøet.

Politiet vil fokusere på islamister

Islamisten Ubaydullah Hussain (27) framstilles for varetekt lørdag.

Både gjentakelsesfare og fare for bevisforspillelse er årsaken til at politiet ønsker 27-åringen i varetekt.

– Ut fra gjentakelsesperspektivet er det naturlig å be om fire uker, sier politifullmektig Kathrine Wold-Kristoff til NTB.

Hussain er siktet for trusler mot to journalister som har skrevet avslørende artikler om norske islamister, inkludert miljøet rundt 27-åringens gruppering Profetens Ummah.

Skal få oppmerksomhet

27-åringen nekter straffskyld, men innrømmer å ha skrevet e-postene med de angivelige truslene.

Hussain ble pågrepet da han meldte seg på Sentrum politistasjon i Oslo torsdag, kort tid etter at politiet aksjonerte mot boligen hans.

Saken mot Ubaydullah er overført til Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet. Politiinspektør Einar Aas sier at miljøet har bedt om oppmerksomhet. – Det skal de nå få.

– De har også vår oppmerksomhet, sier informasjonssjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Martin Bernsen til NTB.

Informasjonsdeling

Aas sier politiet vil samarbeide tett med PST, men Bernsen ønsker ikke å si hva PST konkret gjør utover å dele informasjon.

– Men det handler blant annet om informasjonsdeling som både kan bygge opp under våre og Oslo-politiets arbeidsoppgaver, sier Bernsen.

Han ønsker ikke å fortelle hvor store ressurser eller hvor stort trykk PST har mot de forskjellige miljøene, men sier at de selvfølgelig holder et øye med hva som foregår.

– Det er et poeng for oss å ikke avsløre hva vi gjør, og hva vi ikke gjør, sier han.

Savner politibeskyttelse

I tillegg er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) varslet om en Facebook-melding fra Hussain, som har stått fram som talsmann for islamistgruppen Profetens Ummah.

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg, inshallah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47», skriver Hussain på Facebook med lenke til en VG-artikkel om at jøder i Norge savner politibeskyttelse.

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud vil mandag besøke Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.

– Besøket har kommet i stand med bakgrunn i de siste dagers hendelser og oppslag. Statsråden ønsker å vise sin støtte til det jødiske miljøet i Norge og høre med dem hvordan de opplever situasjonen, opplyser departementet.