Politiet fant sent mandag kveld en død person i et skogsområde på Kolbotn i Oppegård kommune. Klokken 3.45 natt til tirsdag ble personen fraktet ut av området av politi og ansatte i et begravelsesbyrå.

Politiet tause om likfunn

Politiet i Oslo har nå overtatt saken med likfunnet i Kolbotn. De vil foreløpig ikke si om det kan være Sigrid Schjetne (16) som er funnet. Familien er orientert.

Tirsdag formiddag er det ventet en foreløpig obduksjonsrapport.

Tidlig tirsdag morgen avlyste politiet i Oslo sin tillyste pressekonferanse i Sigrid-saken og ba om forståelse for at det ikke vil bli svart på spørsmål i forbindelse med denne saken.

Et par timer senere ble det klart at det er Oslo politidistrikt som skal ha ansvaret for etterforskningen av likfunnet.

– Alle henvendelser om saken må dermed rettes til Oslo politidistrikt, opplyser kommunikasjonsrådgiver Christina Ek i Follo politidistrikt.

Delvis tildekket

Den døde personen ble funnet ved 21-tiden mandag kveld i et industriområde på Kolbotn i Oppegård.

– Vi kan bekrefte at det dreier seg om en død person, men kan ikke si noe nærmere om kjønn eller alder, sier politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt til NTB.

Isaksen opplyser at funnet ble gjort i forbindelse med et politioppdrag i Oppegård kommune, men ønsker ikke å si hvorfor politiet befant seg i området.

– Vedkommende er fraktet inn til Oslo og vil bli obdusert i løpet av morgenen. Vi håper obduksjonen kan gi flere svar og en identifikasjon, sier Isaksen.

Liket skal ha vært delvis tildekket da det ble funnet, melder NRK, men det vil ikke politiet bekrefte. Like før klokka 4 ble vedkommende kjørt vekk, og en obduksjonsrapport er ventet ved 10-11-tiden tirsdag, ifølge Isaksen.

Svarer ikke

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august, og siden den gang har det pågått en intens og storstilt etterforskning og leteaksjon.

– Vi har orientert Oslo. Det er helt naturlig i forbindelse med Sigrid-saken som de har ansvaret for, sier Isaksen. Han understreker likevel at politiet ikke har noen holdepunkter for å sette likfunnet i sammenheng med Sigrid-saken.

– Det holder vi helt åpent foreløpig, sier Isaksen, som ikke vil oppgi flere detaljer om funnstedet eller hva som befant seg der.

Follo-politiet skal ikke ha noen andre meldinger om savnede som kan settes i forbindelse med likfunnet.

Turområde

Funnet ble gjort i et industriområde bak en døgnåpen Shell-stasjon i nærheten av riksvei 152. Liket ble funnet rundt 200 meter fra en skogsvei i området.

Jan Elling Skaugerud bruker området mye og er sjokkert over funnet.

– Det er ekkelt at det er funnet et lik i nabolaget. Jeg bruker skogsområdet til å lufte mine hunder flere ganger om dagen. Det er et yndet friluftsområde for Oppegårds befolkning, og flere barnehager har samlingssted inne i skogen hvor liket er funnet, sier Skaugerud til Østlandets Blad.

I nærheten ligger også et tjern der mange pleier å ta med hundene sine. Shell-stasjonen ligger like ved et ganske tett befolket boligområde. Et større område er avsperret rundt funnstedet.

– Vi har hatt taktisk arbeid pågående parallelt hele tiden, og både det tekniske og taktiske arbeidet fortsetter, sier Isaksen.

Ifølge Aftenposten har politiet også sperret av et stort område ved en bilforretning i Tømteveien, der det også er mulig å komme seg inn i skogholtet.

Familien orientert

Familien til den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne er orientert om funnet av en død person i Oppegård kommune. Det bekrefter familiens bistandsadvokat Harald Stabell overfor NRK.

Advokaten til mannen som er siktet for falsk forklaring sier han ikke vet om mannen er kontaktet i forbindelse med likefunnet.

– Ikke som jeg vet. Og jeg regner med at jeg hadde blitt kontaktet da, sier advokat Kim Gerdts til kanalen.

Selv har han bare fått informasjon om funnet via mediene.