Agnes Müllers ektemann er siktet for forsettlig drap. Müller ble meldt savnet 19. april.

Politiet med funn i forsvinnings-sak

SØK: Politiet har gjort et funn på 70 meters dyp som kan være levningene etter den forsvunnede Agnes Elisabeth Müller.

På 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden har politiet i Rogaland funnet en innpakket gjenstand som kan se ut som et menneske. Det er ikke avklart om det er savnede Agnes Elisabeth Müller (36) som er funnet.

– Vi vet ikke hva denne gjenstanden er, men vi synes det er et svært interessant funn, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Funnet ble gjort søndag.

 

Skal heves

Nord-Varhaug håper gjenstanden kan heves mandag.

– Praktiske problemer kan føre til at hevingen må utsettes til tirsdag, og vi ber nå om ro til dette arbeidet, sier Nord-Varhaug.

– Vi trenger profesjonell hjelp til å få opp gjenstanden, legger politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl til.

Siden Agnes Müller ble meldt savnet 19. april, er det gjort mange søk på land og i sjøen, med hjelp fra blant annet Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp. Gjenstanden som nå skal undersøkes nærmere, ble funnet med Norsk Folkehjelps søkekamera.

 

Siktet for drap

Ektemannen (34), som forrige uke ble siktet for forsettlig drap og fengslet i fire uker, ble sist avhørt torsdag.

– Vi tar sikte på flere avhør tirsdag, sier Nord-Varhaug. Hun understreker at etterforskningen av saken fortsetter og at politiet holder alle muligheter åpne, men at de avventer flere søk inntil de har fått klarhet i hva de faktisk har funnet på fjordbunnen.