Politiet: – Folk ringer inn og er frustrerte

Sør-Vest politidistrikt varsler mer tiltak mot russen etter å ha 140 oppdrag så lange denne russesesongen. I hele fjor var tallet 200 oppdrag.

Det ble en travel russenatt for politiet natt til fredag.

– I natt har det vært 24 oppdrag med russen. Vi har fått et utall telefoner fra frustrerte småbarnsfamilier, eldre og studenter med eksamen som ikke har fått sove, opplyser operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet var i natt i kontakt med flere busser og gitt pålegg.

Fredag morgen meldte Sør-Vest politidistrikt på Facebook at russen kan vente seg reaksjoner fra politiet. Samme formiddag minner politiet om at lovens lange arm ikke nøler med å ta med seg russens musikkanlegg – om politiet må.

– Hvis russen, eller andre, ikke lytter til politiets pålegg om at støyen skal opphøre, har politiet mulighet til å ta med seg høyttalere, ledninger eller hele anlegget. Dette vil da tas i forvaring av politiet, sier Håvard Høyland, politispesialist i barne- og ungdomskriminalitet i Sør-Vest politidistrikt.

LES OGSÅ: (+) Rådmannen sier nei til refusjon av russevaksine

Russebuss kjørte av veien

Høylytt festing er den vanligste klagen politiet får inn om festglade avgangselever, skriver VG. Men også russ som sloss og en russebuss som kjørte av veien, bidro til en hektisk natt i Sørvest politidistrikt. De hadde natt til fredag 24 oppdrag som involverte russ.

– Vi har fått telefoner fra småbarnsfamilier hvor vi har hørt ungene skrike i bakgrunnen, fra fortvilte studenter som skal ha eksamen i morgen og fra livredde, eldre mennesker, sier operasjonsleder Jøran Solheim.

140 oppdrag til nå – 200 i hele fjor

Hittil i år har distriktet hatt 140 oppdrag med russen, mot 200 oppdrag i hele fjor. Basert på erfaringene fra tidligere år, har politiet laget en handlingsplan. Dersom russen ikke demper seg når de får tilsnakk, risikerer de en reaksjon som fort kan legge en demper på hele russetiden. Sist natt ble noen busser låst med beskjed om at skiltene blir klippet om det kommer mer bråk fra samme sted.

– Det er ingen som sier at russen ikke skal ha det kjekt, men andre folk skal også ha det greit, sier Solheim.

LES OGSÅ: Russ ranet mann etter å ha vært på russekro