Innenriks

Politiet etterlyser tips

Den 77 år gamle kvinnen som ble slått ned og ranet på Korsvoll kan ikke avhøres enda. Nå offentliggjør politiet en tegning av kvinnens klesdrakt i håp om flere tips.

– Ettersom det ikke har vært mulig å avhøre kvinnen, må vi jobbe videre med det vi har. Vi går ut med denne tegningen fordi vi håper det kan gi oss flere tips, vi er helt avhengige av tips fra publikum. Vi håper spesielt den røde luen kan være et referansepunkt som folk kanskje har lagt merke til, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

– Vi er interessert i alle tips rundt fornærmedes bevegelser og om noen har sett noen følge etter henne, eventuelt om en bil har kjørt etter henne, sier hun videre.

Flere tips

Ifølge Rohde har politiet mottatt 37 tips.

– Flere av disse har vært veldig interessante og har ført til at vi har kalt inn til vitneavhør, forteller hun.

Hun sier de også har fått henvendelser fra en rekke andre politidistrikter om andre voldsepisoder mot eldre, som de nå undersøker om kan ha sammenheng med overfallet på Korsvoll. Politiet har tidligere opplyst at Korsvoll-overfallet blir sjekket opp mot drapet på Hilda Feste i Os i januar og en voldtektssak i Oslo i fjor.

Ingen mistenkte

– Foreløpig har vi ikke konkludert, og vi har ingen mistenkte i saken. Vi vet heller ikke hvilken gjerningsmann vi leter etter. Men alle spor undersøkes fortløpende, sier Rohde.

Hun opplyser at kvinnens helsetilstand tilsier at hun neppe vil bli avhørt på denne siden av helgen.

– Så snart hun er i form til det, vil vi gjennomføre avhør, sier Rohde.

Den 77 år gamle kvinnen ble funnet kraftig forslått mandag kveld. Det er funnet spor som kan tyde på at hun også er blitt voldtatt.

Mer fra Dagsavisen