Innenriks

Philip Manshaus anker ikke dommen på 21 års forvaring

Draps- og terrordømte Philip Manshaus (22) anker ikke dommen på 21 års forvaring han fikk i Asker og Bærum tingrett. Dermed er dommen rettskraftig.

– Ankefristen gikk ut i dag. Manshaus ønsker ikke å anke dommen. Ifølge ham selv betyr ikke dette at han godtar dommen, men som han sa i retten, anerkjenner han ikke rettssystemet. Dermed blir det ikke noen ankesak om skyldspørsmålet, opplyser forsvareren hans, advokat Unni Fries, til NTB.

Les også: Rafiq og Iqbal hedret med Medaljen for edel dåd etter moské-angrepet i Bærum

I tråd med påstanden

Manshaus sto tiltalt for drapet på sin stesøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) og terrorangrepet på Al-Noor islamic Centre i Bærum 10. august i fjor.

11. juni ble han dømt til 21 års forvaring, en avgjørelse som var i tråd med aktors påstand. Unni Fries ba om frifinnelse fordi hun mente det var tvil om 22-åringens tilregnelighet.

I retten erkjente 22-åringen handlingene, men ikke straffskyld, og påberopte seg nødrett.

Les også: Manshaus-saken: – Han får den straffen han fortjener

Erstatning

Manshaus valgte å ta betenkningstid på spørsmålet om en eventuell anke.

Han må ifølge dommen også betale 200.000 kroner i sakskostnader. I tillegg må han betale oppreisningserstatning på 280.000 kroner til moren til stesøsteren. Dessuten må han betale mellom 70.000 og 160.000 kroner i oppreisningserstatning til tre av dem som var i moskeen under angrepet.

Mer fra Dagsavisen